S tenisovou raketou to najlepšie išlo útočníkom

Tenisoví víťazi. Richard Pánik (vľavo) a Tomáš Tatar ani raz neprehrali.
Tenisoví víťazi. Richard Pánik (vľavo) a Tomáš Tatar ani raz neprehrali. (Autor: riso)
Sportnet|6. júl 2013 o 00:00

Spoločnou grilovačkou spríjemnenou vystúpením skupiny Drišľak ukončili slovenskí hokejisti Olympijské hokejové leto vo Vysokých Tatrách.

Ešte predtým si zahrali tenisový turnaj vo štvorhre. Triumfoval v ňom výber útočníkov, ktorý tvorili Tomáš Tatar s Richardom Pánikom a Milan Bartovič s Máriom Bližňákom.

POPRAD. Za víťaznými útočníkmi (celkovo sedem triumfov z ôsmich stretnutí) nasledovali v celkovom poradí turnaja obrancovia, ktorých posilnil Branko Radivojevič vo dvojici s Ivanom Barankom.

Druhý pár „strieborného“ tímu tvorili Andrej Sekera s Milanom Jurčinom. Zadáci vyhrali šesť súbojov. Tretí so štyrmi víťazstvami skončili brankári v zostave Jaroslav Janus - Július Hudáček a Ján Laco - Rastislav Staňa.

Trojica Marián Gáborík, Tomáš Kopecký a Marcel Hossa odcestovala domov už deň pred tenisovým turnajom.

Tenisová dvojička Tatar - Pánik vytvorila veľmi zaujímavý mix. Ešte pred pár týždňami proti sebe talentovaní útočníci bojovali v AHL o Calderov pohár v dresoch Grand Rapids, resp. Syracuse.

„S Rišom sme dlhoroční kamaráti a som rád, že nám to spolu na kurte ide. Chalani to takto vylosovali. Neviem, či to bol úmysel. Tréneri ale vedeli, že sme nedávno proti sebe bojovali a spojili nás tak asi v záujme utuženia kolektívu. Najťažšími súpermi boli asi Andrej Sekera s Milanom Jurčinom. Sú to mohutní chlapi, majú silné podania. Ja som sa opieral hlavne o svoj bekhend a rýchlosť,“ neskrýval nadšenie z výhry Tatar, ktorý sa už veľmi tešil na dovolenku.

Radosť z možnosti zahrať si po jeho boku prezentoval i Pánik. „Tomáš je dobrý tenista a bolo lepšie mať ho po boku, ako hrať proti nemu. Užili sme si to a dobre sa zabavili. Je super, že sme na turnaji neprehrali ani jeden zápas. Najťažší bol asi hneď ten prvý proti Sersenovi s Graňákom, v ktorom sme sa ešte iba rozohrávali.“

Spoznali aj ich ľudské vlastnosti

V mimoriadne bohatom programe Olympijského hokejového leta boli okrem iného napríklad výlet lanovkou na Lomnický štít, exhibičný futbalový zápas hokejistov proti bývalým futbalistom v Štrbe, ale aj tenisový turnaj v Poprade.

„My sme chceli, aby sa chlapci zišli, navzájom sa spoznali, skamarátili sa. Veď sú medzi nimi aj takí ako Marinčin, Jurčo, ktorí sa so staršími hviezdami slovenského hokeja nikdy nestretli a osobne sa ani nepoznajú. Preto si myslím, že ten zraz bol veľmi dôležitý. Ani my sme tých chlapcov nepoznali inak ako hráčov, ich ľudské vlastnosti a kvality nám unikali. Tu sme mali čas porozprávať sa, povedať si niečo o taktike, o tom, ako by sme to v Soči chceli hrať. No a toto bola posledná možnosť, keď sme sa mohli stretnúť s hráčmi z NHL,“ priblížil cieľ akcie tréner Vladimír Vůjtek.

Spoločne s Petrom Oremusom sa v tenisovom turnaji nestratili, keď dva zápasy vyhrali a dva prehrali.

Cenný bol predovšetkým skalp jednej z dvoch víťazných dvojíc Bartovič - Bližňák, ktorá na turnaji podľahla iba trénerskej dvojici.

Lomnický štít bol vrcholom

Z množstva akcií medzi všetkými asi najviac zarezonoval utorkový predpoludňajší výlet lanovkou z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso a potom až na Lomnický štít.

„Pre nás všetkých to bol asi najsilnejší zážitok. Iba málo z hráčov tam už bolo. Dívať sa zvrchu na tie tatranské 'velikány' a pozerať dolu do tých dolín - to bolo veľmi krásne a silné,“ neskrýval svoje pocity tréner Vůjtek.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»S tenisovou raketou to najlepšie išlo útočníkom