S Plzňou doma to bolo tesné, v Prahe jasné

Strieľa Rebeka Čirčová. K víťazstvu nad Plzňou prispela dvoma gólmi.
Strieľa Rebeka Čirčová. K víťazstvu nad Plzňou prispela dvoma gólmi. (Autor: viza)
Sportnet|23. feb 2016 o 00:00

Dôležitý zápas spoločnej slovensko – českej súťaže hádzanárok sa hral v piatok v Prešove.

Dôležitý zápas spoločnej slovensko – českej súťaže hádzanárok (WHIL) sa hral v piatok 19. februára v Športovej hale Hotelovej akadémie v Prešove. Stretli sa v ňom tabuľkoví susedia. Desiate Bemaco Prešov hostilo jedenásty HC Plzeň.

PREŠOV. Prešovské hádzanárky na pôde tohto českého súpera v prvej časti WHIL vyhrali a s rovnakými ambíciami šli aj do druhého vzájomného interligového duelu, predohrávky 25. kola.

Nebola to jednoznačná záležitosť Bemaca, pretože družstvo „z mesta piva“ sa vyplo, podľa slov jej trénerky Libuše Škvařilovej, k najlepšiemu výkonu sezóny. S troškou šťastia, ale napokon zaslúžene, oba body ostali doma.

Dramatický súboj Prešova 
s Plzňou

Bemaco Prešov – HC Plzeň 24:23 (11:9)

Zostava a góly Prešova: Dlugošová, Bernátová, Goboňová – Musilová, Gajdošová 2, Čirčová 2, Kocanová, Fuleková, Vraňuchová, Šutranová 7, Puzderová, Kundrátová, Pavúková 5/5, Vencuriková 2, Harčarufková 6, Jevčáková.

Dôležitosť zápasu poznačila predovšetkým úvod stretnutia. Nervózne, s nepresnou koncovkou a technickými chybami, začínali oba tímy. Prvý gól padol až na začiatku siedmej minúty z ruky hosťujúcej Drozdovej.

Ešte v tej istej však presne namierila najlepšia strelkyňa Prešova, ktorá mimochodom v tomto zápase prekročila stogólovú hranicu v tejto sezóne. Skôr sa upokojili domáce, ktoré v dvadsiatej minúte mali náskok troch gólov (8:5).

Takýto a menší odstup si udržiavali Prešovčanky aj v druhom polčase. Strelecky sa okrem Šutranovej darilo aj Harčarufkovej i pokutové hody s istotou premieňajúcej Pavúkovej.

Už sa zdalo, že Bemaco dotiahne zápas s prehľadom do víťaznej koncovky. Plzeň však mala výborne zakončujúce spojky Buchnerovú a Drozdovú a na pravom krídle ťažko udržateľnú ľaváčku Šelasiovú.

Hlavne ich pričinením sa Češky v závere dopracovali k trojnásobnému vyrovnaniu. V 57. minúte do tretice vyrovnali, tentoraz na 23:23. Posledné slovo však patrilo Pavúkovej, na ktorej gól dve minúty pred koncom už Plzeň nedokázala odpovedať.

V Prahe to bolo jasné

Slavia Praha – Bemaco Prešov 25:15 (16:7)

Zostava a góly Prešova: K. Bernátová, Z. Balogová, Goboňová – Musilová 1, Gajdošová, Čirčová 1, Kocanová, Fuleková, Vraňuchová, Šutranová 4, Puzderová, B. Kundrátová, Pavúková, Vencuriková 2, Harčarufková 6, Jevčáková.

Po piatkovom stretnutí s Plzňou odcestovala výprava prešovských hádzanárok sa druhý deň skoro ráno do českej metropoly, kde v nedeľu odohrala zápas devätnásteho kola WHIL so Slaviou Praha.

Peter Šutran, prezident ŠŠL SLŠ Bemaco Prešov: „Za tri dni sme odohrali dva zápasy so súpermi rozdielnych kvalít. S Plzňou nebol výkon taký, aký sme si predstavovali, dievčatá ale úlohu splnili a zápas tesne vyhrali. V Prahe so Slaviou to už bol zápas z celkom iného súdka. Slavia figuruje v tabuľke na druhej priečke, takže naším cieľom bolo tentoraz odohrať dôstojné stretnutie s prijateľným konečným výsledkom. Prehrali sme rozdielom desiatich gólov, čo bol vzhľadom na naše aktuálne zloženie rezultát celkom prijateľný. Veľa gólov sme vďaka výbornému výkonu brankárky Bernátovej nedostali. Na druhej strane sme málo gólov dali. Koncovka bola našou slabšou stránkou aj v tomto stretnutí. Najmä ak sme pred polovicou druhej časti duelu prišli o dve spojky. Harčarufková, so šiestimi gólmi na konte, musela z ihriska pre zranenie. Vencurikovú zase poslali z palubovky arbitri. Za daných okolností sme na lepší výsledok pomýšľať ani nemohli.“

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 7/2016, v predaji od 23. 2. do 29. 2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»S Plzňou doma to bolo tesné, v Prahe jasné