S čistými dvomi bodmi už lídrom

Sportnet|26. nov 2007 o 00:00

PREŠOV. V 10. kole extraligy volejbalistov Prešov na domácej palubovke porazil Malacky 3:0. Keďže Humenné malo tento víkend voľno, vymenil si s VK PU

miesto. Prešovčanom tak s ôsmimi výhrami a jedinou prehrou patrí v tabuľke prvá priečka.

Suverénni vysokoškoláci

Záhoráci absolvovali dlhú trasu, čo sa odzrkadlilo aj v zápase, keď v úvodnom sete nedokázali dať viac ako 9 bodov. Vysokoškoláci vstúpili do stretnutia suverénne, až pri stave 8:1 dokázali Malacky bodovať vlastnou zásluhou. Prešov si zabezpečil desaťbodový rozdiel, ktorý s blížiacim sa záverom dokázal zvýšiť na 12, 14, a v koncovke až na 16 bodov.

V druhom sete mierna dráma

Druhé dejstvo sa rozbiehalo veľmi pomaly, Prešov viedol maximálne dvojbodovým rozdielom. Za stavu 10:10 odskočil na 13:10, a následne potiahol šnúru z 16:13 na 21:13. Zdalo sa, že spanilú jazdu východniarov Záhoráci neohrozia a zápas si pripíše podtitulok ´divácky nezaujímavý´. Akoby sa tomuto vysokoškoláci chceli vyhnúť, poľavili v koncentrácii. Vlastnými chybami dopomohli Malackám k tomu, aby za stavu 22:14 pre domácich dokázali najmä vďaka Šmahelovi a Fialovi potiahnuť šnúru šiestich bodov (22:19)

V dramatickej koncovke hostia vyrovnali na 23:23. Po smeči Martina Sopka a Mikitovom bloku VK PU napokon zvíťazil 25:23 a prakticky tak zlomil odpor hostí. Tréner Malaciek Jozef Schreiber: "Náš výkon hodnotím ako najslabší v tejto sezóne. Zlyhávali nám všetky herné činnosti a nedokázali sme sa postaviť na odpor. Vyčerpala nás i cesta. Naši hráči pôsobia aj v B-družstve a nám chýbajú spoločné tréningy."

Čisté dva body

Tretí set sa mal podobný začiatok ako ten predošlý. Prešovčania postupne bodovo odskakovali, keď viedli 10:7, 12:8 či 15:10. Od stavu 16:11 potiahli šesťbodovú šnúru. Malackám dovolili pridať už len päť bodov a suverénne dokráčali k víťazstvu.

O čisté dva body, teda bez straty setu, sa pričinilo celé družstvo. V základe dostali šancu aj zvyčajne striedajúci hráči, medzi ktorých patrí aj suverén sobotňajšieho zápasu, univerzál Michal Rajduga. Ten nastúpil do základnej zostavy a spolu s Javorčíkom boli najviac bodujúcimi hráčmi. Na ihrisku odviedol dobrú prácu aj druhý nahrávač Maroš Sopko, okrem iného si pripísal štyri body, z toho tri z bloku. Tréner Prešova Jozef Bréda: "S výnimkou druhého setu, kde sme sa uspokojili, som so zápasom spokojný. Chlapci podali stabilný výkon a lavička splnila svoju úlohu."

Slovenský pohár

V utorok Prešov čaká semifinále Slovenského pohára. Vysokoškoláci cestujú do Humenného, s ktorým sa nedávno stretli v lige a prehrali v päťsetovej bitke. Tentokrát majú však vyššie ambície. "Chceme ťažiť hlavne z dobrého podania a sústredíme sa na obranu na sieti. Skúšali sme aj nejaké signály, tak uvidíme ako nám budú vychádzať," uvažoval prešovský tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»S čistými dvomi bodmi už lídrom