Ruskej plavkyni zrušili dištanc za meldónium a môže ísť do Ria

Julia Jefimovová je zlatou medailistkou z minuloročných majstrovstiev sveta v ruskej Kazani. Na olympijské hry do Ria však nepôjde.
Julia Jefimovová je zlatou medailistkou z minuloročných majstrovstiev sveta v ruskej Kazani. Na olympijské hry do Ria však nepôjde. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. júl 2016 o 19:40

Julia Jefimovová je bronzovou olympijskou medailistkou z Londýna.

MOSKVA. Ruská plavecká hviezda Julia Jefimovová môže štartovať na augustových olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

Medzinárodná plavecká federácia (FINA) jej na odporúčanie Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) už 20. mája zrušila dočasný dištanc za pozitívny antidopingový test na meldónium.

"Pred hodinou nám FINA oznámila, že všetky obvinenia boli zrušené. Môže súťažiť. Nenasleduje nijaký trest," informoval agentúru TASS Jefimovovej právny zástupca Arťom Pacev v utorok popoludní.

WADA skúmala, či nízke koncentrácie meldónia v krvi indikujú, že ho športovec užíval pred 1. januárom 2016, keď substanciu zaradili na červenú listinu.

Dvadsaťštyriročná prsiarka trvala na svojej nevine a tvrdila, že s užívaním látky prestala ešte pred začiatkom roka.

Jefimovová nemala pozitívny nález prvýkrát. Štvornásobná svetová šampiónka dostala v máji 2014 od FINA šestnásťmesačný zákaz činnosti za anabolický steroid dehydroepiandrosterón.

Na OH v Londýne 2012 skončila bronzová na prsiarskej dvojstovke.

Jefimovová je aj bronzovou medailistkou z olympijských hier v Londýne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ruskej plavkyni zrušili dištanc za meldónium a môže ísť do Ria