Rusi pripravujú viacero protestov

SITA|24. aug 2004 o 13:06

ATÉNY 24. augusta (SITA, Reuters) - Ruská výprava plánuje protest proti viacerým výsledkom gymnastických súťaží na Hrách XXVIII. olympiády v Aténach. Podľa hovorcu ruského tímu zástupcovia najväčšej krajiny ...

ATÉNY 24. augusta (SITA, Reuters) - Ruská výprava plánuje protest proti viacerým výsledkom gymnastických súťaží na Hrách XXVIII. olympiády v Aténach. Podľa hovorcu ruského tímu zástupcovia najväčšej krajiny sveta momentálne študujú svoje právne možnosti a mali by sa obrátiť na najvyšších predstaviteľov Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Po pondelkovom škandalóznom hodnotení Alexeja Nemova na hrazde hovorca ruskej výpravy Gennadij Švec vyhlásil, že rozhodcovia sú proti jeho krajanom zaujatí a protest môže športu iba pomôcť. "Reakcia divákov, ktorí arbitrov vypískali, jednoznačne podporuje náš názor. Pripravujeme oficiálny protest a naši právnici hľadajú najlepšie legislatívne cesty. Táto naša aktivita je v záujme celého olympijského hnutia a športovej komunity na celom svete," povedal Švec.

Zatiaľ nie je isté, či Rusi podajú podnet aj na Športový arbitrážny súd (CAS). Okrem známky pre Nemova budú protestovať ešte minimálne proti výsledkom Svetlany Chorkinovej vo viacboji, v ktorom skončila druhá za Američankou Carly Pattersonovou. "Veľmi dobre som vedela, že nevyhrám. Už predtým, ako som nastúpila na prvú disciplínu mi bolo jasné, že zlato nemôžem získať za žiadnych okolností," povedala strieborná medailistka.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Rusi pripravujú viacero protestov