Runway Run priniesol bronz pre Zimmermanna

Marián Zimmermann.
Marián Zimmermann. (Autor: db)
Sportnet|3. máj 2017 o 00:00

Dráha košického letiska žila poslednú aprílovú sobotu behom.

KLUKNAVA. Vyznávači čoraz populárnejšej športovej aktivity sa vo večerných hodinách stretli na druhom ročníku RUNWAY RUNu.

Štartovná listina obsahovala mená vyše 1500 pretekárov rôznych výkonnostných a vekových kategórií. Mali možnosť vybrať si z dvoch tratí: 10 km (dva okruhy) alebo 5 km (jeden okruh).

V hlavnej súťaži na 10 km ako prvý preťal cieľovú čiaru Košičan Tibor Sahajda. Využil trojmesačnú prípravu v Keni s africkými vytrvalcami a tá prináša v konkurencii Slovákov ovocie.

Už po prvom kilometri sa odpútal od súperov a zvíťazil takmer s dvojminútovým náskokom pred ďalším Košičanom Imrichom Pástorom.

Wizz Air Košice Runway Run 2017: fotogaléria

1.5.2017

Spoločnosť na stupni víťazov im robil celkovo tretí Marián Zimmermann z Kluknavy. 32- ročný psychológ štartoval na tomto podujatí prvý raz.

„Po získaní informácií z minulého roka som tu cestoval s menšími obavami ohľadom organizácie. Vedel som, že napríklad minulý rok bol o 11 minút posunutý štart. Predpokladané obavy sa našťastie nepotvrdili, žiadne problémy s organizáciou i napriek obrovskému počtu súťažiacich bežcov neboli. Všetko klapalo, trať bola dostatočne široká. S umiestnením som spokojný. Chcel som zabehnúť lepší čas, ale i ten, čo som dosiahol, je mojím novým osobným rekordom. Bola to pre mňa nová dobrá skúsenosť.“

Priebeh samotnej súťaže zhodnotil takto: „Tibor Sahajda nám ušiel už po kilometri, v tme sme ho ani nevideli, a tak sme o zvyšné dve medailové priečky bojovali v trojici. Bežali so mnou Košičania Imrich Pástor a Michal Lami. Počasie na beh celkom vyhovovalo, i keď záverečných troch kilometroch trochu fúkalo. Jedinou prekážkou bolo, že v posledných troch kilometroch sme obiehali najpomalších bežcov o kolo, a tak sme sa medzi nich zamiešali. Skúsenosti s pretekaním vo vetre najviac využil Imrich Pástor. Podobne ako v Strážskom, i teraz ma predbehol až v samotnom závere. Ukázal, že s návratom do reprezentácie Slovenska to myslí i napriek veteránskemu veku vážne.“

Medzi ženami zvíťazila slovenská reprezentantka v orientačnom behu Košičanka Katarína Lamiová.

Z výsledkov – 10 km:

Muži:

1. Tibor Sahajda – Obalservis Košice, Dachprom.sk – 30:17 min
2. Imrich Pástor – Slávia TU Košice – 32:04 min
3. Marián Zimmermann – Sanasport ZRT Kluknava – 32:36 min

Ženy:

1. Katarína Lamiová – ESET – Košice – 40:13 min

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Runway Run priniesol bronz pre Zimmermanna