Na letisku pristálo 1 500 bežcov, opäť valcoval Sahajda

Napätie pred štartom. Úplne dopredu sa postavili najrýchlejší a tiež aj VIP bežci.
Napätie pred štartom. Úplne dopredu sa postavili najrýchlejší a tiež aj VIP bežci. (Autor: TV Košice)
Jaroslav Vrábeľ|2. máj 2017 o 00:00

Nočný beh prilákal špičkových aj rekreačných bežcov z celého východného Slovenska.

KOŠICE. Druhý ročník nočného behu po košickom letisku prilákal na kvalitný povrch, efektne osvetlenú dráhu a výnimočnú atmosféru špičkových aj rekreačných bežcov i rodiny s deťmi z celého východného Slovenska.

Po minuloročnej premiére Wizz Air Košice Runway Run teraz v sobotu počet bežcov ešte vzrástol, prihlásilo sa ich vyše 1 500 a mnohí si aj zlepšili svoje výkony.

Pre dobrý pocit i najlepší čas

Zatiaľ čo niektorí neustále sledovali svoj čas a burcovali seba i svoje okolie k čo najlepšiemu výkonu, na trati sa našli aj takí, čo si to prišli užiť vo svojom pohodovom tempe.

„Nepýtajte sa ma na čas, ale na všetky tie endorfíny. V tom som teraz asi víťazka! My sme sa dohodli s kolegyňami, že to skúsime, ani nie pre výkon, ale ten pocit, že ste na obrovskom priestranstve a idete si svoje, v pokoji, popri hudbe, svetlách a ďalších bežcoch, fantázia,“ uviedla Lenka z Košíc.

Kto vyhral na 5 km

Víťazom mužskej kategórie na kratšej, 5-kilometrovej trati sa stal Košičan Patrik Vyšňovský časom 16 minút a 29 sekúnd. Druhé miesto obsadil Emil Henček (Košice, 17:08), tretie Michal Ivančo (Banské, 17:11).

Medzi ženami na 5 km dominovala Lucia Linkeschová (Košice, 20:13), druhá dobehla Simona Šofranková (Košice, 20:18), tretia Ivana Szabóová (Košice, 20:45).

Najrýchlejší tím na 5 km bol ŠK Banské (19:10) na čele s Michalom Ivančom a Tamarou Ivančovou.

Wizz Air Košice Runway Run 2017: fotogaléria

1.5.2017

Na desiatke valcoval Keňan

V mužskej kategórii na 10 km zvíťazil Košičan Tibor Sahajda s vynikajúcim časom 30 minút, 17 sekúnd.

„Som spokojný, podujatie bolo na perfektnej úrovni, je to netradičný beh, je to iné, predsa len, človek nemá možnosť si hocikedy zabehnúť po letisku,“ povedal jeden z najlepších východoslovenských bežcov, ktorý sa nedávno vrátil z niekoľkomesačného sústredenia v Keni vo výbornej forme a vyhral už aj polmaratón v Budimíre a predtým i beh v zoo.

Striebro získal košický maratónsky veterán Imrich Pástor (32:04), tretí skončil ďalší známy borec Marián Zimmerman z Kluknavy (32:36).

Prvé miesto medzi ženami na 10 km si vybehala košická orientačná bežkyňa Katarína Lamiová (40:13). Druhá priečka patrí Miriam Reistetterovej (Košice, 42:45), tretie miesto si odniesla Prešovčanka Lucia Iľková (44:07).

Najrýchlejší tím na 10 km bol GEKON Sport s Imrichom Pástorom a Jozefom Stašikom s časom 34:51 min.

Už pozývajú na Night Run

Trať bola zabezpečená hneď z viacerých hľadísk, bežci prešli prísnou kontrolou.

„Minulý rok sme vychytali chyby, druhý ročník nám preto išiel ľahšie. Ľudia boli veľmi disciplinovaní, za čo im patrí veľká vďaka. Beh si všetci užívali, to je pre nás najlepšia spätná väzba, ešte aj vietor ustal vo večerných hodinách, “ zhodnotil hlavný organizátor podujatia Marek Petráš z Rádia Košice, ktorý už pozýva na septembrový Košice Night Run a o rok opäť na letisko.

Do tempa bežcom hrali Bubonz, Dj´s Párty Rádia Košice, na hlavnom pódiu zabávali Peter Bič Projekt a ďalšie atrakcie.

Riaditeľ Letiska Košice Michael Tmej sa takémuto ruchu na letisku teší: „Súťaž je nádherná, minulý rok som bežal aj ja a uvedomil som si, že je to super začiatok letnej sezóny a ľudia môžu po runwayi najprv behať a potom z neho vzlietnuť.“

Kompletné výsledky nájdete tu:

https://sportsoft.cz/sk/zavod/results/2191?rid=2410&eventid=2

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na letisku pristálo 1 500 bežcov, opäť valcoval Sahajda