Rudňanci doma opäť sklamali

Kvalitné spišské derby. Súboj Rudňancov s Vlašanmi ponúkol kvalitný štvrtoligový futbal a veľa gólov.
Kvalitné spišské derby. Súboj Rudňancov s Vlašanmi ponúkol kvalitný štvrtoligový futbal a veľa gólov. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|27. okt 2014 o 00:00

Šesť gólov v šesťbodovom veľkom spišskom derby.



RUDŇANY. V štrnástom kole 4. ligy Juh sa hralo na Spiši veľké derby Rudňany – Spišské Vlachy. Obe mužstvá sa pohybujú v spodnej časti tabuľky a okrem veľkej prestíže mal tento súboj „šesťbodovú“ hodnotu.

Niečo sa deje

Dvesto divákom sa muselo derby páčiť. Počasie bolo ideálne, terén o niečo ťažší a hlavne padalo veľa gólov. Na veľké prekvapenie domácich zo šiestich gólov padli až štyri na domácej strane.

„Ťažko sa mi hodnotí takýto zápas. Zo začiatku boli Vlašania lepší. Potom sme prevzali iniciatívu. Dokázali sme zmazať gólový náskok hostí a do polčasu sme mohli vyhrávať 4:2 resp. 5:2. Polčasová prestávka nás pribrzdila. Niečo sa s nami deje. Na tréningoch sa pracuje aj na kondičnej stránke, no príde majstrák a je to niečo úplne iné. Máme na to, aby sme v takýchto stretnutiach víťazili, no niečo sa deje a nám sa nedarí,“ ťažko hľadal slová po prehre 2:4 hráč OŠK Rudňany Michal Baluch.

Vlašania viac chceli

Po dvadsiatich dvoch minútach hry viedli Vlašania s prehľadom 2:0. Prebrali sa Rudňanci a do polčasu stihli vyrovnať, no aj zahodiť dve – tri obrovské príležitosti. Po zmene strán Vlašania opäť prepli na vyššie obrátky a po dvoch ďalších góloch vydolovali v baníckej obci dôležité tri body.

„Na to všetko, čo sa deje u nás v tréningovej morálke, ma toto víťazstvo prekvapilo. Časť mužstva nastúpila na vysoké školy, ostatní majú pracovné povinnosti a tak je problém zísť sa na tréning. Vyhecovali sa k dobrému výkonu. Za stavu 2:0 sme si mysleli, že sa nám nemôže už nič stať. Obrovské chyby v obrane a bolo 2:2. Dvakrát sme vykopávali z bránkovej čiary. Z celkového pohľadu sme boli na ihrisku lepšie mužstvo. Celý týždeň som ich pripravoval na to, že je to šesťbodové derby. My sme si v tabuľke polepšili a Rudňany sme namočili do bojov o záchranu,“ zhodnotil stretnutie tréner a manažér MŠK Tatran Spišské Vlachy Slavomír Sokolský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rudňanci doma opäť sklamali