Reprezentácia naháňala plusové body i pre Kováčika

Radosť. Stochovi (vľavo) po tom, čo strelil gól, blahoželali Kopúnek a Bakoš.
Radosť. Stochovi (vľavo) po tom, čo strelil gól, blahoželali Kopúnek a Bakoš. (Autor: tasr/ap)
Sportnet|2. mar 2012 o 00:00

Víťazstvo v Turecku bolo azda plusovým bodom aj pre šéfa nášho zväzu Jána Kováčika pri rokovaní s adeptom na reprezentačný post Pavlom Vrbom.

Možno ho skôr teraz zlomí. Tak či onak v stredu to bolo v Burse nejaké zvláštne. Hoci išlo o prípravný súboj, v ktorom viac nových tvárí mali poruke domáci, futbalovejšie momenty prevažovali na našich kopačkách. A to je čo povedať, keďže v uplynulom období sme neraz v kreativite poľavili a zostali sme skôr v pozícii ustráchanosti a kŕčovitosti.

KOŠICE. Tentoraz na rozdiel od niektorých predošlých súbojov podobného rangu akoby sa reprezentácia chcela s bývalým koučom Vladimírom Weissom rozlúčiť na diaľku hrou par excellence.

Posolstvo a ducha filozofie niekdajšieho lodivoda preniesol do prípravy aj Michal Hipp poverený vedením tímu v období akéhosi bezvládia a ústredným nositeľom nespreneverenia sa odkazu muža, čo priviedol Slovensko na MS, bol jeho syn. Weiss ml. svojím ťahom a energiou, ako aj na naše pomery nevídanou futbalovou „drzosťou,“ posadil protihráčov do školských lavíc pre prípravkárov.

Namiesto fňukania a diskutovania s rozhodcom sa oddal hre a zažiaril. Sekundoval mu Stoch, ale cenné momenty mal i debutant Bakoš. V strede poľa to umne zaisťoval Hamšík. Prekvapivo na úspech nám stačilo, aby zabrali iba niektorí, kým napodiv celý čas sa hľadali Kucka s Pekaríkom a na Zabavníkovi bolo vidno, že po reprezentačnej i klubovej lanskej odmlke ešte nemá potrebnú istotu.

Naproti tomu v defenzíve zaujal Hubočan na - pre neho v reprezentácii - netypickom poste stopéra. Je dobré, že sme sa po neúspechu v kvalifikácii nedali uniesť depresiou a nostalgiou za premárnenou šancou, ale naznačili sme smer, kadiaľ by sme sa mali uberať hlavne v novej kvalifikácii.

Odbúrať zásluhovosť

Hipp pripomenul, že sme prevýšili rivala takticky, koncentrovanosťou a udreli sme na jeho slabé miesta. „Zachytili sme úvod, čo bolo dôležité a držali sa aktívneho futbalového poňatia,“ riekol kormidelník a pochválil Bakoša, Breznaníka či Perniša v bráne.

Je dobré, že sa dopredu tlačia ďalší kandidáti a treba ich skúšať veľmi intenzívne, aby sme mali na každý flek primeranú konkurenciu. Lebo na jej absenciu sme doplatili aj v predošlom cykle. Pravda, bolo to aj tým, že niektorí jednotlivci permanentne zostávali pred bránou štátneho výberu. Z takých či onakých dôvodov. Verme, že po nástupe Vrbu (alebo niekoho iného) sa šance pre všetkých zjednotia a nikto nebude zvýhodňovaný napríklad za zásluhy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Reprezentácia naháňala plusové body i pre Kováčika