René Pucher verí, že hokejisti ukážu emócie

Prezident HC 07 René Pucher verí, že Prešovčanov posilnia traja extraligisti.
Prezident HC 07 René Pucher verí, že Prešovčanov posilnia traja extraligisti. (Autor: frk)
Sportnet|13. feb 2014 o 00:00

Prvoligoví hokejisti HC Prešov 07 obsadili v základnej časti 6. miesto a v nadstavbe ich čaká tretia Trnava.

Jednu kapitolu majú za sebou, druhá je pred nimi.

PREŠOV. Na rozdiel od lanskej sezóny, keď káder tvorili skúsení hráči, sa nečakal v tomto ročníku útok na najvyššie pozície. Ani obmena kádra súpisky a nasadzovanie mladých jednotlivcov však neznamená, že by Šarišania mali vstúpiť do rozhodujúcej „bitky“ v pozícii outsidera.

Naznačil to aj prezident klubu René Pucher, s ktorým sme prebrali to, čo má kolektív za sebou a tiež nastávajúce dianie.

Prvá štvrtina ich pribrzdila

Šieste miesto nie je na zahodenie, ale šéf HC 07 čakal ešte viac. Myslí si, že kolektív mal na lepšie umiestnenie.

„Tajným snom bolo dostať sa do prvej štvorky, aby sme začali doma, čo by bolo napriek nízkej návštevnosti istou výhodou. Žiaľ, nevyšlo to, hlavne preto, že sme prešustrovali prvú štvrtinu. Úplne sme v nej prepadli a nenadviazali tak na dobrú prípravu. Potom sme manko stále len doháňali. Nakoniec sme však v play–off dostali jedného z prijateľných súperov, je to lepšie, ako nastúpiť proti Senici či Bardejovu.“

Ku koncu dlhodobej časti nebyť samotného záveru mohla byť bilancia naozaj parádna a séria zápasov bez porážky nahnala množstvo bodov, z čoho rezultovalo atakovanie 4. priečky.

„Hoci sme sa nevyhli rôznym problémom, bolo vidno, že chlapci sa nezlomili a verím, že v tomto duchu si budú počínať aj vo vyraďovačke.“

Nastavený systém spôsobil, že Prešovčania si ani raz nevybojovali prémie. Teraz majú na to šancu, ak sa dostanú medzi štyroch najlepších.

„Pred sezónou neboli vytýčené prémie za účasť v prvom kvartete, hovorili sme o cieľovej prémii na základe jednotlivých zápasov, ktorú určím až teraz, ale zvažujem tiež dodatočnú možnosť bonusu za zápasy, ktoré nás proti Trnave čakajú. Dosiaľ som to nešpecifikoval, chcem chlapcov prekvapiť.“

Na obzore tri extraligové posily

Prezident klubu naznačil, že pokiaľ by sa HC 07 podarilo prekonať prvú prekážku, bol by čiastočne spokojný.

„Hráčom verím, lebo neraz dokázali, že si vedia poradiť aj so silnými. Ak preskočia štvrťfinálového rivala, potom je to všetko už vabank. Musia nastúpiť emócie, chuť, vôľa a spolieham sa na to, že adrenalínu má tento tím dosť. Rozhodujúce je však urobiť vstupný krok.“

Činovníci neponechávajú nič na náhodu a snažia sa vystužiť káder, zvýšiť jeho kvalitu. Už teraz je isté, že v play–off posilní Prešovčanov útočník Paločko z extraligového Popradu. Mal by nastúpiť už na druhý zápas v Trnave. To sa týka aj ďalších dvoch extraligových hráčov – útočníka a obrancu.

„Pracujeme na ich získaní, ešte preto nebudem hovoriť ich mená, prestupový termín končí v piatok,“ dodal R. Pucher.

Inak, reglement súťaže hovorí, že z najvyššej súťaže môže posilniť prvoligistu päť jednotlivcov. Prešov však viac než na tri nové tváre i vzhľadom na obmedzené zdroje nepoľuje. Podobným smerom výberu posíl sa uberajú aj iné kluby, čo sa dostali do play–off a tiež preto vyraďovačka sľubuje zaujímavý priebeh.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»René Pucher verí, že hokejisti ukážu emócie