Slovenky si pomáhali rukami i nohami. Nemkám nedali nič zadarmo

Momentka zo zápasu Slovensko - Nemecko na ME vo volejbale 2019, Nikola Radošová útočí.
Momentka zo zápasu Slovensko - Nemecko na ME vo volejbale 2019, Nikola Radošová útočí. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|27. aug 2019 o 23:41

Diváci ich napriek prehre vytlieskali.

BRATISLAVA. Slovenské volejbalistky prehrali na majstrovstvách Európy až vo svojom štvrtom zápase.

Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave podľahli Nemkám 1:3.

Už pred týmto zápasom si Slovenky po troch víťazstvách nad Španielskom, Švajčiarskom a Bieloruskom zaistili postup do osemfinále.

ME vo volejbale žien: Momentky zo zápasu Slovensko - Nemecko: fotogaléria

28.8.2019

S Nemeckom to bol súboj dvoch nezdolaných tímov o prvé miesto v tabuľke, čomu by pred začiatkom šampionátu veril len málokto.

„Nemky sú veľmi silný súper rovnako ako Rusky, ktoré nás ešte čakajú. Najmä v útoku majú obrovskú silu,“ reagoval pre TASR taliansky tréner slovenskej reprezentácie Marco Fenoglio.

„Som veľmi rád, že sme uhrali druhý set, v ktorom sme si udržiavali po celý čas koncentráciu. V tých ďalších dvoch sa nám to už nedarilo,“ dodal.

Slovenky si pomáhali rukami i nohami

Nemecké volejbalistky patria dlhodobo k najlepším družstvám v Európe. Slovenky sa už pred zápasom pripravovali na rýchlu nemeckú hru, ktorú režírovala nahrávačka Denise Hankeová.

„Naším cieľom je vyhrať čo najviac zápasov. Na medaily zatiaľ nemyslíme,“ naznačila pred turnajom Hankeová.

V pondelok Nemky zdolali silné Rusky 3:2. A tak sa čakalo, ako sa Slovenky vyrovnajú s jedným z vážnych kandidátov na medaily.

Zverenky Marca Fenoglia nastúpili v základnej zostave, ktorá dohrávala emotívny súboj s Bieloruskom. V ňom Slovenky otočili z 0:2 na 3:2.

Po úvodnom rešpekte sa Slovenky prebudili a s favoritkami dokázali držať krok. Na palubovke opäť bojovali o každú loptu.

Keď im nestačili ruky, pomohli si aj nohami, čo ukázala Karin Palgutová. V druhom sete Slovenkám pomohol návrat nahrávačky Barbory Kosekovej.

Slovenky nedali Nemkám nič zadarmo

Vo vyrovnanej koncovke nevyšiel nemeckému trénerovi challenge a po najkrajšej akcii zápasu Palgutová premenila setbal.

Taliansky tréner Fenoglio bol vo vytržení.

„Po zápase s Bieloruskom bolo veľmi ťažké sa pripraviť na sto percent. Nemky boli lepšie v útoku a aj na servise,“ priznala Palgutová.

Môj tajný cieľ je, aby sme si v ďalšej fáze šampionátu zahrali proti Taliansku.


Marco Fenoglio, tréner Slovenska

Vo zvyšných dvoch setoch slovenské volejbalistky urobili viac nevynútených chýb a Nemky potvrdili svoju európsku extratriedu.

Slovenky tak prvýkrát na šampionáte prehrali.

„Boli sme blízko k tajbrejku. Podali sme dobrý kolektívny výkon a odohrali vyrovnaný volejbal, čo ma teší. Nemky však urobili menší počet chýb,“ uviedla Koseková.

Väčšiu minutáž oproti predošlým zápasom mala blokárka Veronika Hrončeková. Ako jediná slovenská volejbalistka si zahrala na ženskom šampionáte aj v minulosti.

„Bolo to náročné, lebo s Bieloruskami sme odohrali emočne ťažký zápas. Treba však rešpektovať silu Nemecka. Urobili sme všetko, čo sa dalo, nedali sme im nič zadarmo,“ priznala Hrončeková.

Proti Rusku hrajú o druhé miesto

Volejbalová horúčka na Slovensku stúpa. Zápas s Nemeckom sa hral pred rekordnou návštevou 5250 divákov.

Slovenky si hanbu neurobili.

Pred turnajom by málokto očakával, že proti Nemecku odohrajú taký vyrovnaný zápas. Fanúšikovia to vycítili a po zápase si s hráčkami napriek prehre užili ďakovné skandovanie.

V stredu majú Slovenky voľno a vo štvrtok v poslednom zápase základnej skupiny nastúpia o 15.30 proti Rusku, jednému z najsilnejších tímov sveta.

Bude to zároveň aj súboj o konečné druhé miesto v základnej D-skupine. Na základe tohto zápasu sa rozhodne, proti komu Slovenky nastúpia v nedeľňajšom osemfinále.

„Môj tajný cieľ je, aby sme si v ďalšej fáze šampionátu zahrali proti Taliansku,“ naznačil ešte pred šampionátom tréner Fenoglio.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenky si pomáhali rukami i nohami. Nemkám nedali nič zadarmo