Radulov? Ten sa len tak neunaví, tvrdí Staňa

Alexander Radulov
Alexander Radulov (Autor: SITA/AP)
SITA|12. máj 2013 o 11:56

Radulov je výbušný typ hráča, ktorý skvele ovláda puk a obrancovia mu ho len veľmi ťažko vezmú.

MOSKVA. Spoločne s Iľjom Kovaľčukom je Alexander Radulov ofenzívnym lídrom ruskej reprezentácie na majstrovstvách sveta. V kabíne i v mužstve má veľké slovo a je prakticky nedotknuteľný.

V závere piatkového zápasu s Fínskom prakticky neschádzal z ľadu v Hartwall Areene. Dvadsaťšesťročného krídelníka považujú za najlepšieho hokejistu mimo NHL.

V zbierke má množstvo úspechov, je dvojnásobný majster sveta (2008, 2009), juniorský svetový šampión 2004, víťaz Memorial Cupu 2006, Gagarinovho pohára 2011, pozbieral veľa individuálnych ocenení.

Na korčuliach má Radulov výbornú stabilitu, dokáže tvrdo a presne vystreliť v jazde zápästím. A navyše, nebojí sa ani osobných súbojov, pred bránkami súperov schytá i rozdá množstvo tvrdých rán.

Spoluhráči o Radulovovi hovoria ako o čestnom človeku, ktorý však bojuje za svoju pravdu. Svoje názory okamžite prezentuje. Na ľade je známy búrlivák, vždy túži po víťazstve a prehry ho veľmi hnevajú.

"Je výbušný na ľade i v kabíne. Často sa zdá, že nie je ani unavený. Má množstvo síl, na tréningoch tvrdo pracuje a drie. Je to chalan bez dna síl. Vždy je ho plný ľad, nevyhýba sa ani šarvátkam, osobným súbojom, vracia údery," popisuje Radulova slovenský brankár Rastislav Staňa. Ten hral po boku Radulova v tejto sezóne v drese CSKA Moskva.

Staňa sa s klubovým spoluhráčom na svetovom šampionáte v Helsinkách len dvakrát minul a nestihli sa ani porozprávať. Pred nedeľňajším duelom medzi Slovenskom a Ruskom tiež na to nie je priestor. "Máme iný program ako oni. Míňali sme sa, len sme sa pozdravili a to bolo všetko," priznal košický odchovanec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Radulov? Ten sa len tak neunaví, tvrdí Staňa