Slovákov čaká na MS zápas o všetko. Veríme v naše schopnosti, znie z kabíny

Andrej Fabuľ a Ján Chovan v zápase Slovensko - Fínsko na MS v hokeji do 18 rokov 2024.
Andrej Fabuľ a Ján Chovan v zápase Slovensko - Fínsko na MS v hokeji do 18 rokov 2024. (Autor: Andreas Robanser/puckfans.at)
SITA|29. apr 2024 o 18:08

Na svetovom šampionáte vo Fínsku zatiaľ zverenci trénera Martina Dendisa nezískali ani bod.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentácia hokejistov do 18 rokov sa na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie vo Fínsku zatiaľ trápi.

Mladí Slováci prehrali s Američanmi, Lotyšmi aj Fínmi, pred záverečným súbojom v základnej A-skupine proti Nórom majú "nôž na krku".

Ak totiž prehrajú a v tabuľke obsadia poslednú 5. priečku, na šampionáte si nezahrajú vo štvrťfinále, ale budú bojovať iba o zotrvanie medzi svetovou elitou.

Martin Haronik v zápase Slovensko - Fínsko na MS v hokeji do 18 rokov 2024.
Súvisiaci článok
Denník skauta z MS U18: Haronik sa otriasol. Predviedol vynikajúci comeback

Na utorkový súboj proti Nórom sa zverenci trénera Martina Dendisa pripravovali dôkladne na pondelkovom tréningu.

"Najviac sme sa venovali tým veciam, ktoré nám nešli v predchádzajúcich zápasoch, predovšetkým presilovkám a oslabeniam," uviedol útočník Michal Liščinský podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Z pohľadu slovenského výberu nepríjemne nevyzerá iba nula v kolónke získaných bodov, ale aj trojka ako počet strelených gólov z troch duelov.

"Nemáme za sebou najlepšie zápasy, ale myslím si, že sme ukázali aj pozitívne momenty, na ktorých môžeme stavať. Verím, že štvrtý zápas zvládneme a postúpime do štvrťfinále s víťaznou mentalitou," pokračoval 18-ročný košický rodák, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v materskom HC Košice v juniorskom družstve.

Proti Nórom hrali Slováci v decembri na domácom turnaji, v Poprade nad nimi viedli 4:2 a podľahli im 4:5 po samostatných nájazdoch.

"Nórsko je nepríjemný súper. Sú to dobrí korčuliari, majú skúsených hráčov. Všetci v tíme však veríme v naše schopnosti a myslím si, že to zvládneme. Treba veľa strieľať a tlačiť sa do zakončenia,“ uzavrel Liščinský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovákov čaká na MS zápas o všetko. Veríme v naše schopnosti, znie z kabíny