Veľkolepý turnaj DFN 7 sa blíži. Chcem výhru pred limitom, hlási talent Tutura

Juraj "Bigfoot" Tutura.
Juraj "Bigfoot" Tutura. (Zdroj: DFN)
Daniel Stankovič|5. máj 2022 o 20:54

Vo Zvolene nebude chýbať ani popredný zástupca mladej generácie.

ZVOLEN. Na galavečere DFN 7 nebude chýbať ani jeden z najvýraznejších mladých bojovníkov postojárskej scény. Reč je o viacnásobnom juniorskom šampiónovi Slovenska v K-1 Jurajovi Tuturovi.

Na zástupcu hlohoveckého tímu Hanuman bude na hokejovom štadióne vo Zvolene 18. júna čakať poriadna výzva. Tutura sa stretne s národným šampiónom významnej svetovej organizácie WBC, Nemcom Kevinom Botzom.

Hoci ide o kvalitného protivníka, Tutura upozorňuje na fakt, že má za sebou už zopár podobných duelov.

Nemyslím si, že pôjde o môjho doteraz najnáročnejšieho súpera v kariére. Už v mladom veku som si vyskúšal zápasy a nakoniec aj porazil rôznych majstrov sveta.

Najlepšie by bolo, ak by sa mi (proti Botzovi) podarilo zvíťaziť pred limitom. Do úvahy by som ešte bral výhru na body po dobrom technickom výkone.

Kevin je skúsený zápasník s dlhým rozpätím paží, ale verím, že na neho môj štýl bude platiť,“ prezradil na margo zápasovej taktiky bojovník s prezývkou "Bigfoot".

Čo sa týka 22-ročného zápasníka, divákom môže byť známy z turnaja DFN 5, kde v dychberúcom súboji spolu s Josefom Talafousom predviedol doslova duel roka v thajskom boxe.

Práve divoký stret proti Talafousovi ukázal, že okrem technických schopností sa môže Tutura pýšiť aj tvrdou bradou a ochotou ísť za hranicu svojich možností.

„Bolo to riadne atraktívne a plné tvrdých výmen. Beriem to zatiaľ ako jeden z mojich najatraktívnejších zápasov. Myslím si, že v tomto zápase sme obaja nechali naše srdcia bojovníkov,“ spomína.

Čo sa týka nadchádzajúceho podujatia DFN 7, Tutura je spokojný, že môže byť súčasťou symbolického sviatku postojárskych bojových športov.

Juraj "Bigfoot" Tutura v akcii.
Juraj "Bigfoot" Tutura v akcii. (Zdroj: DFN)

Fanúšikovia sa môžu okrem Juraja Tuturu tešiť na známe mená ako Moravčík, Čepo, Mazúch, Roušal, Talafous, Pajtáš či Zuzák.

„Riadne sa teším, vo Zvolene je skvelo poskladaná štartovka. Podľa toho, samozrejme, očakávam aj atmosféru na štadióne.

V organizácii Dracula Fight Night sa cítim super. Som hlavne rád, že svojou účasťou na podujatí reprezentujem v podstate odkaz jedného z historicky najlepších bojovníkov v thajskom boxe Vlada "Draculu" Moravčíka,“ zakončil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Veľkolepý turnaj DFN 7 sa blíži. Chcem výhru pred limitom, hlási talent Tutura