Prvý bod pre Harichovčanov

Dva góly nestačili. Margeciansky kanonier Marek Belej (v bielom) dvakrát prekonal domáceho brankára.
Dva góly nestačili. Margeciansky kanonier Marek Belej (v bielom) dvakrát prekonal domáceho brankára. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|9. sep 2013 o 00:00

Margecany mali tri vážnejšie šance, strelili dva góly. Na prvé víťazstvo zverenci trénera Blichu stále čakajú.



HARICHOVCE. Do nezávideniahodnej situácie sa dostali futbalisti Harichoviec.

Po štyroch kolách 6. ligy podtatranskej im v kolónke prehier, remíz a získaných bodov svietila veľká nula. Po výbornej jarnej časti prišlo veľké jesenné rozčarovanie. Všetko sa malo zmeniť po spišskom derby s Margecanmi.

Ratovali aspoň bod

Malá kríza v Harichovciach bola veľkou predzápasovou témou. Všetci domáci priaznivci, hráči a funkcionári sa zhodli v tom, že im chýba poriadny strelec a využiť gólovú šancu je pre nich niečo neskutočné.

„Chceli sme konečne naplno zabodovať. Odhodlanie bolo veľmi veľké. Len ja už neviem, z čoho my chceme dávať góly. Aj proti Margecanom sme mali niekoľko príležitostí. V takýchto šanciach je skôr nemožné nedať ani skórovať. Začali sme lepšie, stačila jediná hrúbka a hneď ju súper potrestal. V nadstavenom hracom čase prvého polčasu sme dokázali vyrovnať. A teraz môžem znova do bodky zopakovať presne to isté pri hodnotení druhej časti hry. Šance, tlak, no znova jediná hrúbka v našej obrane, čo Margecany opäť potrestali. Aspoň bod sme ratovali v posledných sekundách. Nemôžem uprieť mojim zverencom, že sa nesnažili, veľmi chceli zvíťaziť, no hostia mali tri vážnejšie šance a dvakrát skórovali. Možno je to v slabšej trénovanosti, ktorá sa v posledných dňoch zlepšila, alebo tým, že nemáme zakončovateľa. Verím, že sa smoliarska šnúra skončí a všetko sa v dobré obráti,“ skonštatoval po výsledku 2:2 tréner ŠK Harichovce Marián Blicha.

Smutný hrdina

Už niekoľkokrát v jesennej časti bolo povedané, že jesennú časť zobrali v Margecanoch s plnou vážnosťou. Od začiatku vidieť rukopis trénera Mariána Pelka. V Harichovciach jeho zverenci opäť prekvapili svojou umnou taktickou hrou.

„Toto derby bolo pre nás dosť nešťastné. Dvakrát sme viedli a dvakrát sme v závere oboch polčasov nešťastne inkasovali. Skôr by som povedal, že dva body sme stratili, ako jeden získali. Možno aj domácim viac pridŕžal rozhodca, no my sme mali víťazstvo na dosah. Strelil som dva góly, ale ešte viac by ma potešilo, keby mali trojbodovú hodnotu,“ uviedol smutný hrdina zápasu kanonier Margecian Marek Belej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvý bod pre Harichovčanov