Čaká Pro-Hokej likvidácia? V hre je vraj nový partner najvyššej súťaže

Rokovanie Pro-Hokeja - ilustračná fotografia.
Rokovanie Pro-Hokeja - ilustračná fotografia. (Autor: Ján Krošlák - TASR)
Jerguš Radačovský, TASR|21. júl 2020 o 12:56

Spoločnosť bude mať nového prezidenta.

BRATISLAVA. Akciová spoločnosť Pro-Hokej, ktorá zastrešuje kluby Tipsport Ligy, bude mať nového prezidenta 29. júla.

Po utorkovom zasadnutí klubov Tipsport ligy o tom informoval Imre Valášek, ktorý je dočasne poverený vedením spoločnosti.

Oficiálna časť valného zhromaždenia sa v utorok stretla vo Zvolene o desiatej hodine ráno, no už hodinu predtým sa údajne niektorí členovia zišli a vytvorením dozornej rady novej spoločnosti poslali Pro-Hokej do likvidácie.

Pozvú si štyroch najlepších kandidátov

"Pro-Hokej normálne funguje ďalej. Ak sa niečo udialo, alebo udeje, budeme včas informovať," povedal Valášek.

O týždeň sa zástupcovia klubov stretnú vo Zvolene opäť, Valášek informoval, že by spomedzi kandidátov mali vybrať nového riaditeľa spoločnosti:

"Pozveme si štyroch najlepších kandidátov, ktorí sa prihlásili do výberového konania a z nich vzíde nový šéf spoločnosti, na ktorom sa všetci zhodneme."

Okrem toho sa zástupcovia klubov zaoberali aj ďalšími témami. "Zaoberali sme sa aj témami a otázkami okolo koronavírusu.

Nevieme, čo nás čaká, ale je to pálčivá téma a naša priorita. Rokovali sme s hlavným hygienikom SR pánom Mikasom, dohodli sme sa, že budú na štadiónoch fungovať bufety, čo je dôležitá vec.

Máme povolené aj státie na tribúnach, takže veríme, že päťdesiat percent naplnenia kapacity sa ešte zvýši. Sezóna sa začína o dva mesiace a vývoj sa ešte môže zmeniť. Veríme, že k lepšiemu," uviedol Valášek.

V hre je vraj nový partner

Podľa redaktora RTVS Mareka Marušiaka ide spoločnosť do likvidácie. Informoval o tom na sociálnej sieti.

"Z 10 akcionárov hlasovali proti zrušeniu podľa našich informácii iba Slovan a Žilina, ktorá síce aktuálne hrá 1. ligu, no akcie jej zostali. Zástupcovia tímov našej najvyššej súťaže si zároveň odsúhlasili vznik novej spoločnosti," napísal Marušiak.

Marušiak ďalej informoval, že nasledovať budú rokovania o novej zmluve so zväzom a partnermi.

"V budúcej sezóne tak môžeme namiesto Tipsportu očakávať nového strategického partnera ligy. Podľa predchádzajúcich správ by ním mala byť štátna lotériová spoločnosť Tipos..." doplnil Marušiak.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Čaká Pro-Hokej likvidácia? V hre je vraj nový partner najvyššej súťaže