Premiérové víťazstvo Kežmarčanov

Kežmarčania zdolali doma Kračúnovce (2:0).
Kežmarčania zdolali doma Kračúnovce (2:0). (Autor: mdc)
Sportnet|18. aug 2009 o 00:00

Úvodná štvrťhodina bola vzácne vyrovnaná. Ako prví sa po nej osmelili domáci a po dvoch chybách v hosťujúcej defenzíve mali dve šance, ktoré však nezúžitkovali.

IV. liga - Sever


Stakčín - Ľubica - hostia nepricestovali

Ľubotice - Svit 2:0 (0:0)

Podtatranci hrali veľmi nevýrazne a v prvom polčase sa prakticky nedostali do jedinej vážnejšej situácie. Ľubotice prevýšili svojho súpera v bojovnosti a ten pôsobil veľmi rozhárane. O bezgólový prvý polčas sa postaral brankár Svitu Marušák, ktorý bol pozorný. Po zmene strán hostia preskupili rady a ich hra sa postupne zlepšila. Paradoxne však už v 47. minúte išli do vedenia domáci, keď nebezpečný trestný kop tečoval hlavou Lukošik a rozvlnil sieť. Sviťania potom prepli na vyššie obrátky a spresnili hru. V 65. minúte bol blízko vyrovnania Diabelko, ktorý ale zblízka trafil iba do domáceho brankára. O päť minút mohli hostitelia svoj náskok poistiť, ale zahodili pokutový kop. Svit mal potom až do konca duelu navrch, no nič z toho nevyťažil. Lelkeš postupoval sám na domácu bránu, avšak zákrok na neho ostal bez odozvy, rovnako ako o niečo neskôr podobná situácia na Jambora. V 80. minúte udreli z protiútoku domáci a bolo 2:0. Za svoj zlý výkon predovšetkým v prvom polčase si však hostia prvú prehru v sezóne zaslúžili.

Góly: 47. Lukošik, 80. Lupták. Pred 200 divákmi rozhodoval Kačenga, ŽK: Uličný - Kostolník, Compeľ. SVIT: Marušák - Kostolník, Compeľ (83. Marton), Marhefka, Jina - Koch (81. Jarkuliš), Jambor, Diabelko (70. Handzuš), Pekarčík - Lelkeš, Fridman.

Kežmarok - Kračúnovce 2:0 (0:0)

Podtatranci nastúpili s jednoznačným zámerom zaknihovať prvé víťazstvo v tejto sezóne. Napriek tomu nezačali najlepšie a v prvom polčase sa hral dosť nezáživný futbal. Už v 4. minúte pohrozili ako prví hostia. Kežmarčania kontrovali v 11. minúte, no Pokrivčákova strela minula cieľ. Potom sa takmer polhodinu prakticky nič nedialo a hra sa odvíjala prevažne medzi šestnástkami. Až v 40. minúte Bednarčík vnikal do šestnástky, no po nešetrnom zákroku na neho videl jeden z hosťujúcich hráčov len žltú kartu. V samom závere prvého dejstva ešte pohrozili hostia, ale mierili ponad Tokarčíkovu svätyňu. Po zmene strán domáci pridali a zjednodušili hru. V 51. minúte letela hlavička R. Nováka nad, no o tri minúty neskôr sa už Kežmarčania radovali, keď po rohovom kope Labusa preletela lopta až k vzdialenejšej žrdi k Žembovi, ktorý rozvlnil sieť. Podtatranci si aj v ďalších minútach vytvorili tlak a v 77. minúte po samostatnej akcii Haniska, ktorý loptu naservíroval na Bednarčíka, poistili svoj náskok. Záverečné minúty patrili hosťom. V 79. a 81. minúte pri šanciach Kračúnoviec dobre zakročil Tokarčík, ktorému v 88. minúte pomohlo brvno. Víťazstvo domácich je ale predovšetkým za predvedenú hru po obrátke plne zaslúžené.

Góly: 54. Žemba, 77. Bednarčík. Pred 300 divákmi rozhodovala Mihalíková, ŽK: R. Novák - Dubas. KEŽMAROK: Tokarčík - Miženko, Žemba, Pokrivčák, Vdovjak [46. Hanisko (90. Oravec)] - Krull (78. Sluka), Labus, R. Novák, Šavel - Bednarčík, Bača.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Premiérové víťazstvo Kežmarčanov