Pozrite si góly Nemcom, dnes hrajú naši s USA

Radosť našich bola zaslúžená. USA je však kvalitnejší súper ako Nemecko.
Radosť našich bola zaslúžená. USA je však kvalitnejší súper ako Nemecko. (Autor: TASR / AP)
Vojtech Jurkovič|28. dec 2013 o 00:16

Naša hokejová dvadsiatka nastúpi dnes na šampionáte v Malmö proti obhajcom titulu USA.

BRATISLAVA, MALMÖ. Na zápas proti Nemcom nastupovali zverenci trénera Bokroša ako na kľúčový pre cieľový postup do štvrťfinále. Výsledkom 9:2 i spôsobom, ako ho Slováci zvládli, si pritvrdili plán. Len na tieto tri body by sa spoliehať nemuseli.

Žiadny stres z prvého a hneď strategického zápasu šampionátu. Slovenská dvadsiatka zvládla zápas s Nemcami s pre nás neobvyklou suverenitou.

Tím trénera Ernesta Bokroša bol herne gramotnejší, homogénnejší a taktickou hrou nepripustil súpera k žiadnej zápletke.

Prvú tretinu sme vyhrali 3:0, využili sme prvé dve presilovky, súper dal svoj prvý gól až za stavu 0:4, no žiadnu paniku u spoluhráčov okolo brankára Sabola to nespôsobilo.

„Nečakal som taký priaznivý vývoj. Nemci sa pripravovali na tento zápas špeciálne, po vysokej štvrtkovej prehre s Kanadou sa potrebovali chytiť. Sebavedomie nám zdvihli využité presilovky, v závere sme si mohli dovoliť čiastočne šetriť sily na sobotňajší duel s Američanmi. Stále sme však mali na pamäti, aby sme zbytočne neinkasovali, lebo každý gól môže ešte zavážiť,“ povedal pre SME po zápase tréner Ernest Bokroš.

Prvý gól našich strelil Kolena

nemecko1.gif

Druhý gól dal Marko Daňo

nemecko2.gif

Tretí gól strelil Gríger

nemecko3.gif


Réway: Chceme aj ďalšie body zo skupiny

Strelec siedmeho slovenského gólu Martin Réway si pochvaľoval súčinnosť vo formácii s kapitánom Milanom Kolenom a krídelníkom Dávidom Grígerom. „S Milanom sme hrávali už v osemnástke, na ľade o sebe dobre vieme. S Nemcami sme sa zbytočne nemlátili pri mantineloch, snažili sme sa využiť naše technické a kombinačné výhody. Výsledok je príjemný, ale s troma bodmi sa rozhodne neuspokojíme. Chceme bodovať aj ďalej.“

Slováci prakticky v celom zápase ťažili z technickej vyspelosti svojich útočníkov, rýchlo si odovzdávali puky, vo finálnej fáze neboli splašení.

Zo súperovho tímu im robil starosti iba mohutný útočník Draisaitl (syn slávneho reprezentanta), ktorý asistoval pri oboch góloch Kahuna.

Cehlárikovi načali bradu

Podľa manažéra slovenského tímu Romana Ulehlu nik z hráčov neutrpel zranenie.

„Len Cehlárikovi pri poslednom striedaní súper trochu načal bradu, no verím, že do zápasu proti Američanom bude v poriadku.“

Dvadsiatka dosiahla jedno zo svojich najvyšších víťazstiev v histórii juniorských šampionátov. Nemcov už v minulosti zdolala 9:0 a 8:3 (zápasy o záchranu v roku 1998) i 5:0 (2004).

V ôsmom vzájomnom súboji na MS do 20 rokov vyhrali Slováci včera šiestykrát.

Najbližšie hrajú naši hokejisti o už dnes o 13.30 h proti obhajcom vlaňajšieho titulu z ruskej Ufy– tímu USA.

V základnej A-skupine na nich ešte čakajú Kanaďania (30. decembra o 17.30) a Česi (31. decembra o 13.30).

Skvelé sólo Horanského a náš deviaty gól

nemecko9.gif

((fotogaleria))


MS hráčov do 20 rokov - A-skupina:

Slovensko - Nemecko 9:2

Góly: 4. Kolena (Gríger, Réway), 13. Daňo (Lunter), 18. Gríger (Kolena, Réway), 22. Daňo (Cehlárik), 27. Kolena (Réway, Gríger), 31. Gachulinec (Horanský, Mlynčár), 48. Réway (Gríger), 49. Lunter (Daňo, Cehlárik), 58. Horanský (Valjent) - 23. Kahun (Draisaitl), 46. Kahun (Möser, Draisaitl)

Slovensko: Sabol - Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Černák, Valjent, Dinda, Kečkeš - Réway, Kolena, Gríger - Lunter, Daňo, Cehlárik - Horanský, Mlynčár, Minárik - Tibenský, Šimun, Skalický

Nemecko: Cüpper (31. Klein) - D. Tiffels, Möser, Bender, Saeftel, Botzenhardt, Wagner, Noske - Draisaitl, Kahun, Kammerer - Laub, Eisenschmid, F. Tiffels - Herpich, Filin, Palausch - Ziegler, Klöpper

((fotogaleria))

Z V Vp Pp P Skóre B
1. Slovensko 1 1 0 0 0 9:2 3
2. Kanada 1 1 0 0 0 7:2 3
3. USA 1 1 0 0 0 5:1 3
4. Česko 1 0 0 0 1 1:5 0
5. Nemecko 2 0 0 0 2 4:16 0

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pozrite si góly Nemcom, dnes hrajú naši s USA