Porušovanie zákonov so stávkovaním pokračuje

SITA|12. máj 2011 o 14:34

Daňový úrad 9. mája pozastavil vo fanzóne MS v hokeji na Kalinčiakovej ulici v Bratislave prevádzkovanie hazardnej hry v reklamnom stánku propagujúcom maltskú stávkovú spoločnosť.

Daňový úrad 9. mája pozastavil vo fanzóne MS v hokeji na Kalinčiakovej ulici v Bratislave prevádzkovanie hazardnej hry v reklamnom stánku propagujúcom maltskú stávkovú spoločnosť.

BRATISLAVA. Podľa Asociácie spoločností prevádzkujúcich kurzové stávky v Slovenskej republike sa však stávkuje ďalej. "Legálne ilegálne porušovanie slovenských zákonov v priamom prenose" podľa asociácie teda pokračuje.

"My, licencované spoločnosti prevádzkujúce kurzové stávky v Slovenskej republike, vyhlasujeme, že chceme aj naďalej platiť poctivo dane a zamestnávať stovky slovenských ľudí. Ale opäť sa pýtame - kedy prestaneme ´súťažiť´ v nerovnom boji v nekalej súťaži so subjektmi, ktoré by vlastne v športovej terminológii na Slovensku ani nemali nastúpiť na ihrisko," píše sa v stanovisku asociácie, ktoré vo štvrtok poskytla agentúre SITA.

Podľa asociácie do 10. mája vykonali daňové úrady v súvislosti s prebiehajúcimi majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji vyše 250 dozorov a zistili desať prípadov dôvodného podozrenia propagácie hazardných hier, na ktoré nebola udelená alebo vydaná licencia.

Minulotýždňové oznámenie Asociácie spoločností prevádzkujúcich kurzové stávky v Slovenskej republike o závažnom porušovaní právnych predpisov prijalo aj Prezídium Policajného zboru SR a podnet bude podľa jeho hovorcu skúmať miestne a vecne príslušný útvar v Bratislave.

Rovnaké oznámenie prijala aj Generálna prokuratúra SR, pridelila ho príslušnému útvaru, a Ministerstvo vnútra SR, ktoré odstúpilo podnet Úradu kriminálnej polície. Tieto konkrétne kroky štátnych orgánov sú reakciou na oznámenie Asociácie o závažnom porušovaní právnych predpisov v súvislosti s činnosťou zahraničných stávkových spoločností, ktorým ministerstvo financií neudelilo licenciu.

Asociácia upozorňuje, že najmarkantnejšie sa porušovanie zákona o hazardných hrách zrejme prejavuje vo fanzóne blízko Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave.

Práve na tomto mieste vykonal daňový úrad 9. mája dozor v reklamnom stánku propagujúcom zahraničnú stávkovú spoločnosť, ktorej nebola na území SR vydaná ani udelená licencia na prevádzkovanie hazardných hier.

Stanovisko ministerstva financií je podľa asociácie excelentným príkladom, ako sa na našom území dodržiava zákon a ako sa vymáha jeho dodržiavanie. Na základe zistení orgán dozoru pozastavil podľa asociácie prevádzkovanie hazardnej hry a prítomného zástupcu spoločnosti a ostatný personál upozornil, že konajú v rozpore so zákonom o hazardných hrách, vyzval ich, aby ukončili prevádzkovanie zahraničnej hazardnej hry a prítomného zástupcu požiadal, aby o tom informoval vedenie spoločnosti.

Ako sa podľa asociácie ďalej uvádza v stanovisku MF, "prítomný zástupca spoločnosti odmietol prečítať, podpísať a prevziať akýkoľvek dokument, pretože podľa vlastného vyjadrenia na to nemá dostatočné kompetencie, a ani na uzavretie prevádzky, keďže nie je oficiálnym splnomocneným zástupcom spoločnosti v Slovenskej republike". Zo stanoviska MF ďalej vyplýva, že "budú vykonané ďalšie kroky súvisiace aj so začatím správneho konania o uložení

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Porušovanie zákonov so stávkovaním pokračuje