Poprad dostal u lídra sedmičku

Sportnet|19. nov 2012 o 00:00

Suverénny extraligový líder zo Zvolena valcuje ďalej. Nezastavili ho ani Popradčania, ktorí na jeho ľade inkasovali sedmičku.

S týmto súperom tak v tejto sezóne prehrali už po tretíkrát v rade.

ZVOLEN/POPRAD. Najväčšou slabinou „kamzíkov“ sa včera citeľne ukázal brankársky post. Namiesto zraneného Fína Nikkiläho nastúpil od začiatku Dušan Sidor ml., no v 32. minúte ho po štvrtom inkasovanom góle vystriedal junior Juraj Sedlačko.

Pre toho to bola extraligová premiéra medzi seniormi a určite si ju predstavoval inak. Inkasoval trikrát a po vysokej prehre 3:7 určite nemohol byť ani on spokojný.

Akú-takú radosť mal zrejme iba ďalší junior v popradskom drese Dávid Gríger, ktorý sa dočkal svojho premiérového presného zásahu medzi seniormi.

Popradčania včera vyhoreli predovšetkým v obrannej hre a v spomínaných výkonoch brankárov. V útoku to nebolo najhoršie, aj keď z vyložených šancí, ktoré si vo Zvolene vytvorili, mali určite streliť viac ako len tri góly. V 30. minúte nepremenil Matúš Paločko trestné strieľanie.

Horia v koncovke

Po návrate z Banskej Bystrice sa v hosťujúcom drese po druhýkrát predstavil odchovanec Popradu Jaroslav Jabrocký.

Rovnako ako v piatok proti Košiciam, aj tentoraz ho tréneri zaradili do tretieho útoku ku Koskinenovi so Saboličom. Bodovo sa však táto formácia nepresadila.

„Hrali sme dobre do 8. minúty, kedy sme dostali prvý gól. Predtým sme nepremenili nejaké šance. Zatiaľ horíme na efektivite, bolo to tak aj v predchádzajúcom dueli. Mrzí ma, že sme nenadviazali na dobrý výkon s Košicami. Urobili sme nejaké chyby, Zvolen je teraz v laufe a ukázal nám, ako sa hrá hokej. Musíme sa z toho poučiť a v najbližších zápasoch zabodovať,“ povedal Jabrocký.

S Kloudom a Tomasom?

V minulosti hrával „Jabro“ v Poprade v útoku s Kloudom a Romanom Tomasom. Aj teraz sú všetci traja v jednom mužstve, zatiaľ však hrajú každý v inej formácii.

„Chalani pred mojím príchodom vyhrali nejaké zápasy, takže som ani neočakával, že by sme mohli hrať spolu v jednom útoku. S Koskinenom a Saboličom sme mali proti Košiciam viac šancí ako teraz vo Zvolene. Sabolič sa navyše zranil, dúfam, že to nebude nič vážne. Je mi jedno, v ktorom útoku budem hrať, budem sa snažiť pomôcť tomuto tímu, aby opäť vyhrával,“ dodal Jabrocký.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad dostal u lídra sedmičku