Poľka trafila na MS Ukrajinku diskom priamo do tváre, zlomila jej nos

Ukrajinka aj napriek komplikáciám absolvovala po ošetrení tri kvalifikačné pokusy.
Ukrajinka aj napriek komplikáciám absolvovala po ošetrení tri kvalifikačné pokusy. (Autor: SITA/AP)
SITA|10. aug 2013 o 12:19

Žaneta Glancová pri rozcvičke naznačila hod diskom a trafila ukrajinskú súperku priamo do tváre.

MOSKVA. Ukrajinka Natalia Fokinová-Semionovová utrpela pred sobotňajšou kvalifikáciou diskárok na majstrovstvách sveta v atletike v Moskve nepríjemnú zlomeninu nosa.

Bronzovú medailistku z ME 2012 v Helsinkách totiž trafila diskom Poľka Žaneta Glancová, incident sa stal v priestore určenom na rozcvičku.

Tridsaťročná Poľka naznačila hod a zasiahla súperku priamo do tváre. Ukrajinka aj napriek komplikáciám absolvovala po ošetrení tri kvalifikačné pokusy, no úspešný z nich bol len jeden.

Výkonom 55,79 m skončila až na 23. mieste. Medzi finálovou dvanástkou však nechýba spomenutá Poľka.

"Stála som vedľa nej. Poľská športovkyňa sa pripravovala na svoj pokus a trafila ju do tváre. Má zlomený nos. Keď som to zazrela, hneď som jej utekala na pomoc. Priniesla som jej svoj uterák aj vodu," opísala situáciu úradujúca olympijská šampiónka z Londýna 2012 Sandra Perkovičová z Chorvátska, ktorá postúpila do finále.

Po skončení kvalifikácie viditeľne rozrušená Ukrajinka prešla popri novinároch v mixzóne so zakrvaveným uterákom priloženým k nosu a pred odchodom na ďalšie lekárske ošetrenie krátko poznamenala: "Zlomili mi nos."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Poľka trafila na MS Ukrajinku diskom priamo do tváre, zlomila jej nos