Pohár UEFA: Zlaté Moravce i Zenit Petrohrad si nechcú urobiť hanbu

SITA|3. aug 2007 o 15:13

BRATISLAVA 3. augusta (SITA) - Piatkový popoludňajší žreb 2. predkola futbalového Pohára UEFA 2007/08 vo švajčiarskom Nyone prisúdil FC ViOn Zlaté Moravce ruského prvoligistu Zenit Petrohrad. Z pohľadu ...

BRATISLAVA 3. augusta (SITA) - Piatkový popoludňajší žreb 2. predkola futbalového Pohára UEFA 2007/08 vo švajčiarskom Nyone prisúdil FC ViOn Zlaté Moravce ruského prvoligistu Zenit Petrohrad. Z pohľadu slovenského futbalu pôjde o veľmi zaujímavú konfrontáciu, keďže v drese Zenitu hrávajú dve opory národného tímu SR - obranca Martin Škrtel a brankár Kamil Čontofalský. "Keď som sa dozvedel, koho nám prisúdil žreb, moje prvé myšlienky boli veľmi zvláštne. Ide predsa o slovenský klub, ktorý navyše sídli veľmi blízko môjho domova. Hrajú tam známi chalani, niektorí moji bývalí spoluhráči, určite to bude zvláštny dvojzápas," priblížil v rozhovore pre agentúru SITA svoje prvé pocity odchovanec prievidzského futbalu M. Škrtel, ktorý spolu so svojimi spoluhráčmi cestoval v čase žrebu na sobotňajšie stretnutie ruskej Superligy na pôde Dinama Moskva.

Po tom, ako sa o dvojzápase s úradujúcim víťazom Slovenského pohára dozvedeli futbalisti Zenitu, začali podpichovať svojich spoluhráčov spod Tatier: "Chalani si nás trochu doberali, pýtali sa, čo je to za mužstvo, o aké mesto ide. Po pár minútach ich to však prešlo," povedal 22-ročný rodák z Handlovej, ktorého slová doplnil aj o sedem rokov starší Čontofalský: "Od prvej sekundy cítim, že spoluhráči Zlaté Moravce jednoznačne podceňujú, čo by sa nám vôbec nemuselo vyplatiť. Každý od nás očakáva, že jednoznačne postúpime a ak by sa nám to nepodarilo, môžeme si akurát urobiť hanbu."

Slovenský reprezentačný gólman naznačil to, čo bolo po vyžrebovaní jasné - Zlaté Moravce sú jednoznačným outsiderom tohto dvojzápasu. "Myslím si, že sme dostali najťažšieho možného súpera z nasadených tímov našej skupiny. Chceme nadviazať na vystúpenie v prvom predkole, v ktorom sme si neurobili hanbu. Sila Zenitu Petrohrad i celého ruského futbalu je všetkým známa. To, že tam pôsobia aj dvaja slovenskí reprezentanti, robí zo Zenitu pre nás najatraktívnejšieho súpera," znela reakcia na žreb z úst športového riaditeľa ViOnu Milana Galabu, ktorý bol prítomný priamo v Nyone.

Jasnú pozíciu favorita si uvedomuje aj Martin Škrtel: "V pohárovej Európe sa však favorizované mužstvá už viackrát presvedčili o tom, že žiadny tím netreba podceňovať. Určite k týmto dvom duelom pristúpime s maximálnou vážnosťou, naším jednoznačným cieľom je postup do ďalšej fázy Pohára UEFA."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Pohár UEFA: Zlaté Moravce i Zenit Petrohrad si nechcú urobiť hanbu