Druhú ligu čaká šláger, Bardejov privíta VSS Košice

Spomienka na marec. Futbalisti VSS zdolali doma Bardejov 4:1.
Spomienka na marec. Futbalisti VSS zdolali doma Bardejov 4:1. (Autor: Judita Čermáková)
Bohuslav Matia|3. sep 2016 o 00:00

Košickí futbalisti vedú tabuľku bez straty bodu, čaká ich náročný súper.

KOŠICE. Päť súťažných zápasov v novej sezóne neporazení, štyri víťazstvá v II. lige, jedno v Slovenskom pohári, s takouto bilanciou nastúpia v sobotu futbalisti FC VSS Košice na ihrisku v Bardejovskej Novej Vsi proti druhému mužstvu v tabuľke, Partizánu Bardejov.

Podľa papiera je to šláger kola. Bude to tak vyzerať aj na ihrisku? – opýtali sme sa trénera žlto-modrých Košičanov Jozefa Majoroša.

„Verím tomu, že áno. Stretnú sa dve mužstvá, ktoré chcú hrať futbal a kvalita zápasu by tomu mala zodpovedať. Verím, že to bude dobrý zápas, s víťazným koncom pre nás.“

Sústredia sa na to, čo je pred nimi

Košičanom bude stačiť aj remíza na to, aby sa po 5. kole aj naďalej vyhrievali na najvyššej priečke ligovej tabuľky. Lídrovi súťaže je však cudzie hrať na remízu.

 „Určite s týmto zámerom do zápasu s Bardejovom nepôjdeme,“ vraví Jozef Majoroš, ktorého isto teší pohľad na tabuľku a na nulu v kolónke stratených bodov.

„Samozrejme, že nás to teší, ale je iba začiatok súťaže, čaká nás ešte veľa kôl a na tabuľku sa ešte veľmi nepozeráme. Je zbytočné vracať sa dozadu, že sme zatiaľ nestratili ani bod, sústredíme sa na zápasy, ktoré sú pred nami a na každý zápas, na každého súpera sa pripravujeme veľmi zodpovedne a dôkladne.“

Súboj s Bardejovom, navyše na jeho pôde, to bude pre Košičanov skúška ohňom.

„Bardejov je jedno z najkvalitnejších mužstiev v druhej lige, čo dokazovali už aj niekoľko rokov dozadu. Určite je to skúsenejší mančaft ako ten náš, veď sú tam aj hráči s prvoligovými skúsenosťami ako Vlado Andraščík či Vlado Staš. V mužstve Bardejova sú skúsenosti i kvalita, ale až samotný zápas ukáže, kto je na tom momentálne lepšie,“ teší sa Jozef Majoroš na duel s tabuľkovým susedom.

Lokomotíva rozdrvila Lipany 8:0
Prečítajte si tiež:
Lokomotíva rozdrvila Lipany 8:0

Karaša musel oželieť

Až na dlhodobo vypísaných maródov má košický tréner k dispozícii kompletný káder. "Menšie zdravotné problémy mal Tomáš Kubík, ale už je v poriadku, tak ako ostatní hráči.“

V priebehu týždňa bol zrealizovaný prestup Kamila Karaša do Lokomotívy. Je to hráč, o ktorého mal Jozef Majoroš eminentný záujem a keďže mu nevyšiel angažmán v poľskom celku Górnik Leczna, bola tu aj alternatíva, že by mohol v tejto sezóne zotrvať vo farbách VSS. Nedalo sa udržať ho?

„Ja som od začiatku prípravy hovoril, že by som chcel, aby Kamil Karaš v našom mužstve zostal. Aj keď bol na skúškach vonku, stále sme mali oňho záujem, napokon však zakotvil v Lokomotíve. Komunikovali sme spolu a stále bola šanca, že sa vráti. Skončilo sa to však tak, že je hráčom Lokomotívy a teraz je už zbytočné vracať sa k tomu, prečo sa tak rozhodol.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Druhú ligu čaká šláger, Bardejov privíta VSS Košice