Plešivčania zbierali body aj bez trénera

Sportnet|26. feb 2015 o 00:00

O jednu priečku si oproti minulej jesennej časti polepšili a prečkajú zimu na ôsmom mieste.

Futbalisti Plešivca si o jednu priečku oproti minulej jesennej časti polepšili a prečkajú zimu na ôsmom mieste. Do odvety odštartujú s novým predsedom Róbertom Kováčom, ktorý zaujal post po svojom predchodcovi.

PLEŠIVEC. Plešivčania na siedmu Rakovnicu strácajú dva body a v tabuľke pravdy majú mínus tri, keď prehrali doma jediný zápas s Pačou.

Vonku však nezískali ani bod, aj keď k nim mali blízko v Gemerskej Hôrke i v Nižnej Slanej.

Doma inkasovali iba dvakrát

V domácom prostredí sa im darilo a postupne zdolali Čoltovo, rezervu Krh. Dlhej Lúky, Kečovo a Ml. Brzotín, ktorý už na druhý polčas nenastúpil pre pokles hráčov pod sedem.

Po bezgólovom polčase prehrali iba s ašpirantom na postup Pačou. Vonku nebodovali a prehrali v Rakovnici, rozdielom triedy, Kružnej inkasovali o gól viac, Joviciach, Nižnej Slanej a Gemerskej Hôrke.

V Nižnej Slanej ešte na Valkov gól dokázal odpovedať R. Kovács, ale neskôr domáce body ratoval Keršák.

V Gemerskej Hôrke dokonca viedli gólom P. Kubíka, ale hrdinom zápasu bol V. Zsóri, ktorý nakoniec nielenže vyrovnal, ale otočil aj výsledok v prospech domácich farieb.

Jeseň hrali bez trénera

„Začiatok sezóny bol celkom slušný až na niekoľko zápasov, keď sa hralo na pôde súperov. Prelomový bol zápas s Pačou, keď sme doma prehrali 0:4 a následne to už šli dolu vodou. Mužstvo prakticky hralo celú jesennú časť bez trénera, chýbali tréningy a to sa najviac odzrkadlilo aj na našom výkone. Chýba hlavne bojovnosť, na nej by bolo potrebné najviac popracovať. Momentálne sa trénuje v telocvični dvakrát týždenne,“ hodnotil obranca FK Plešivec Martin Havrlent.

Do odvety s novým predsedom

Na januárovej neformálnej schôdzi odstúpil z funkcie predsedu klubu Ladislav Kankula. Na februárovej hráčskej schôdzi zvolili nového šéfa i podpredseda klubu.

Predsedom sa stal hráč Plešivca Róbert Kováč a podpredsedom Vojtech Molnár, ktorý sa venuje žiakom. Hospodárom ostáva L. Király.

„Chcem pomôcť nášmu klubu a preto som nakoniec ponúknutú funkciu prijal. Je pravdou, že v jeseni chlapci hrali bez trénera a preto úlohou číslo jedna bude vyriešiť tento problém čo najskôr. Čo sa týka zimnej prípravy chceme, ak to počasie dovolí, odohrať okrem tréningovej prípravy štyri zápasy s Gemerskou Hôrkou, teda dva u nich a dve odvety u nás,“ uviedol nový predseda FK Plešivec Róbert Kováč.

Fakty

Strelci: 4 góly - Ro. Kovács, Ro. Danielis, 3 góly - R. Lipták, J. Ragyina, 2 góly - Volčko, P. Kubík, 1 gól - T. Čech, L. Dusza

Káder: K. Molnár, M. Havrlent, T. Čech, P. Kubík, I. Ikri, M. Fandák, Ro. Kovács, R. Kováč, R. Volčko, R. Lipták, J. Ragyina, A. Potocký, M. Horváth, L. Dusza, K. Ragyina, M. Štefaník, Á. Pomaj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Plešivčania zbierali body aj bez trénera