Vlhová opäť zabojovala a posunula sa dopredu. Lienz si podmanila Shiffrinová

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas slalomu v Lienzi.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas slalomu v Lienzi. (Autor: TASR)
Sportnet|29. dec 2023 o 14:00

Slovenka skončila na piatom mieste.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Lienz

Ženy - slalom:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

1:48,75 min

2.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 2,34 s

3.

Michelle Gisinová

Švajčiarsko

+ 2,45 s

4.

Anna Swennová-Larssonová

Švédsko

+ 2,94 s

5.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 3,24 s

6.

Katharina Huberová

Rakúsko

+ 3,31 s

LIENZ. Petra Vlhová ukončila kalendárny rok 2023 vydareným vystúpením v druhom kole slalomu v rakúskom stredisku Lienz.

Po prvej jazde figurovala slovenská reprezentantka na desiatom mieste, no pred zrakom množstva jej fanúšikov si následne dokázala polepšiť.

V druhom kole predviedla ôsmu najrýchlejšiu jazdu, ktorá ju napokon katapultovala na konečnú piatu pozíciu. Keď prišla do cieľa, bola prvá.

Následne si svoju pozíciu udržala pred Nicole Goodovou, Katharinou Truppeovoou, Sarou Hectorovou i Katharinou Liensbergerovou.

"Hneď v druhej bráne mierne zaváhala, keď ju mierne hodilo nižšie v stope a stratila zo svojho náskoku. Je to vybojovaná jazda.

Neviem, či tento povrch nie je na ňu veľmi mäkký. Nie je to typický útok na vedúce priečky. Nejde ani ťažiskom dopredu hneď od začiatku oblúku.

V cieli sa opäť chytala za stehna, možno nie je stopercentne fit," komentovala jazdu Vlhovej česká expertka Eva Kurfürstová.

"Nemáme veľmi čo povedať, Petra nemá momentálne zrovna najlepšie dni. Treba to akceptovať, niekedy sa to stáva a nemáme na to odpoveď. Predtým sme boli na vrchole, tak to niekedy býva.

Čaká nás príprava na Kranjsku Goru, musíme sa vrátiť v dobrej forme. Na tejto úrovni treba byť stopercentne fit," povedal tréner Mauro Pini pre RTVS.

Víťazkou piatkového slalomu sa stala Mikaela Shiffrinová. V oboch kolách bola najrýchlejšia, a tak triumfovala s náskokom vyše dvoch sekúnd.

V Lienzi tak získala cenné double. Tentokrát ju na stupňoch víťaziek doplnili Nemka Lena Dürrová a tiež reprezentantka Švajčiarska Michelle Gisinová.

Mikaela Shiffrinová zvíťazila v slalome v rakúskom Lienzi 2023.
Mikaela Shiffrinová zvíťazila v slalome v rakúskom Lienzi 2023. (Autor: TASR/AP)

"Dnes to bolo veľmi dobré, načasovanie oblúkov mi naozaj vyšlo. Na lyžiach som sa cítila naozaj dobre. Dnes som išla úplne naplno, medzi víťazstvom a vypadnutím je veľmi tenká hranica.

Využila som naozaj všetky skúsenosti a tréning, ktorý som absolvovala počas Vianoc," povedala po pretekoch Shiffrinová.

Shiffrinová upevnila svoje vedenie v celkovom hodnotení i slalome, kde zvýšila náskok na druhú Vlhovú o 55 bodov. Momentálne je vo vedení o 105 bodov.

Alpské lyžiarky čakajú najbližšie preteky 6. a 7. januára v Kranjskej Gore. Aj v slovinskom stredisku je na programe najprv obrovský slalom a na druhý deň klasický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová opäť zabojovala a posunula sa dopredu. Lienz si podmanila Shiffrinová