Mal byť radšej ticho. Nech si šetrí energiu na preteky, odkazujú Saganovi

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|6. apr 2018 o 11:53

Práve Sagan najviac získava z práce ostatných tímov. Preto by sa nemal sťažovať, tvrdí legenda cyklistiky.

PARÍŽ, BRATISLAVA. Niekedy je lepšie byť ticho a radšej nič nekomentovať, odkazuje cyklistická legenda i niektorí súperi Petrovi Saganovi pred klasikou Paríž - Roubaix 2018.

Majstrovi sveta sa minulú nedeľu na Okolo Flámska nepáčilo, že v skupine prenasledovateľov chýbala spolupráca, keď sa v závere rozhodovalo o víťazovi.

V cyklistike platí, že skupina jazdcov má spolu viac síl a dokáže ísť rýchlejšie ako jeden súper v úniku. Lenže náskok Nikiho Terpstru sa nezmenšoval.

Holanďan vyhral. Po pretekoch Sagan cítil frustráciu a hovoril, že chybu rozhodne neurobil on.

„Quick-Step odjazdil ďalšie skvelé preteky, ostatné tímy však málo spolupracovali. Ostatní urobili chybu, pretože takto bude Quick-Step vyhrávať všetko," hovoril novinárom.

Sagan je pokrytec

V podobnej situácii ako Sagan boli v minulosti viaceré hviezdy. V nedávnej minulosti sa všetci sústreďovali na to, čo urobia Fabian Cancellara či Tom Boonen. Pozíciu im neustále komplikovali, schovávali sa za nich. Ani im nechceli konkurenti pomáhať.

Boonen či Cancellara to však neriešili, nezvykli hľadať chyby v súperoch. Tom Boonen preto Sagana za jeho slová skritizoval. Sagan je podľa neho pokrytec. Práve majster sveta podľa neho získava na tom, ako pracujú ostatné tímy.

"Nedostatočná spolupráca? Veď Sagan je stále na niečom zadnom kolese. Nemyslím si, že práve Sagan by mal hovoriť o nespolupracovaní. Veď práve on je ten, čo sa vždy na niekoho zavesí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Mal byť radšej ticho. Nech si šetrí energiu na preteky, odkazujú Saganovi