Pekarík ide s celým tímom do izolácie. Herthe odložili tri zápasy

Peter Pekarík so spoluhráčmi z Hertha Berlín.
Peter Pekarík so spoluhráčmi z Hertha Berlín. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. apr 2021 o 13:10 (aktualizované 16. apr 2021 o 09:00)

Jedným z prvých nakazených bol tréner.

BERLÍN. Vo štvrtok večer po ďalších pozitívnych testoch na koronavírus oznámil nemecký futbalový bundesligista Hertha Berlín, že celý tím musí do 14-dňovej karantény. Odložiť si tak musí najbližšie tri ligové zápasy.

Informoval o tom oficiálny web Berlínčanov.

Tréner Pál Dárdai, jeho asistent Admir Hamzagič a útočník Dodi Lukebakio boli prvými pozitívne testovanými, vo štvrtok večer prišiel najmenej jeden ďalší pozitívny výsledok, ktorý mal obranca Marvin Plattenhardt.

V izolácii je aj ďalší asistent trénera Andreas Neuendorf, síce nemal pozitívny test, no bol v blízkom kontakte s nakazenými.

V tíme pôsobí aj slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík.

V izolácii je aj ďalší asistent trénera Andreas Neuendorf, ktorý nemal pozitívny test, no bol v blízkom kontakte s nakazenými.

Hertha figuruje tesne nad pásmom zostupu na 15. mieste tabuľky a v nedeľu mala hrať so štrnástym Mainzom, ktorý môže výrazne prehovoriť do boja o záchranu. Informovala agentúra DPA.

Hráči by mali byť v karanténe najmenej do 28. apríla a záverečných šesť stretnutí bundesligy potom musia odohrať do 22. mája. Hertha figuruje tesne nad pásmom zostupu na 15. mieste tabuľky o skóre pred šestnástym Bielefeldom.

"Počas domácej karantény sa bude tím udržiavať v kondícii prostredníctvom virtuálnych tréningov. Akceptujeme situáciu aj napriek zložitým okolnostiam a urobíme všetko pre úspešný záver sezóny," uviedol športový riaditeľ Arne Friedrich. Informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Pekarík ide s celým tímom do izolácie. Herthe odložili tri zápasy