Pekarík: V Cottbuse nás nečaká nič ľahké

SITA|24. apr 2009 o 14:08

Nesmierne dramatický boj o majstrovský titul sľubuje najvyššia nemecká futbalová súťaž, ktorá má šesť kôl pred koncom prekvapujúceho lídra - VfL Wolfsburg.

BERLÍN. Nesmierne dramatický boj o majstrovský titul sľubuje najvyššia nemecká futbalová súťaž I. bundesliga, ktorá má šesť kôl pred koncom prekvapujúceho lídra - VfL Wolfsburg v kádri aj so slovenským reprezentačným obrancom Petrom Pekaríkom.

Aj vďaka výkonom 22-ročného žilinského rodáka na pravom kraji obrannej formácie sa VfL vyšplhal z 9. priečky po jesennej časti na čelo tabuľky, kde má aktuálne pred dvojicou Bayern Mníchov - Hamburger SV trojbodový náskok.

Z jedenástich jarných stretnutí Wolfsburg zaznamenal jednu remízu (Pekarík nastúpil až na druhý polčas) a vzápätí neuveriteľných desať triumfov v rade. Zverenci trénera Felixa Magatha si najskôr rozdelili body s Kolínom a potom zdolali postupne Bochum, Frankfurt, Herthu Berlín, Hamburg, Karlsruhe, Schalke 04, Bielefeld, Bayern, Mönchengladbach a naposledy aj Bayer Leverkusen.

Ak by si Wolfsburg pripísal na svoje konto jedenásty triumf v rade, vytvorili by tak absolútny rekord nemeckej najvyššej súťaže.

Okrem spomenutého remízového súboja s Kolínom, v ktorom sa slovenský obranca dostal na trávnik až po zmene strán, nastúpil Pekarík vo všetkých zostávajúcich desiatich v základnej zostave "vlkov". Preto je veľmi pravdepodobné, že tréner Felix Magath mu dá šancu v základe aj v nedeľňajšom stretnutí na pôde predposledného Cottbusu.

"Určite by som nemal nič proti, ak by sa nám podarilo ukoristiť u súpera nejaké body, najlepšie všetky tri," povedal v piatok popoludní pre agentúru SITA Peter Pekarík a pokračoval: "Zatiaľ sa u nás o titule vôbec nehovorí. Ideme od zápasu k zápasu, v každom z nich chceme uspieť. Atmosféra v mužstve je vynikajúca, s víťazstvami samozrejme rastie chuť." Napriek tomu, že VfL bude v nedeľu na ihrisku Cottbusu favoritom, hostí rozhodne nečaká nič jednoduché.

"Tréner nám prízvukoval, že to bude veľmi náročné. Domáci potrebujú body ako soľ, keďže bojujú o záchranu. Oni budú navyše doma, pred vlastnými fanúšikmi, ktorí ich poženú dopredu. Musíme sa na tento duel naozaj zodpovedne pripraviť," uviedol Peter Pekarík. Slovenský reprezentant sa vyjadril tiež na margo nedávnej kauzy publikovanej vo viacerých médiách, podľa ktorej sa na tréningu pobila dvojica jeho spoluhráčov Zvjezdan Misimovič a Rodrigo Oliveira da Silva Alvim. "K tomuto môžem povedať len to, že médiá to dosť nafúkli. Chalani sa trochu pochytili, no také niečo sa deje aj v iných kluboch. Po tréningu sme sa na tom všetci už len smiali," dodal Peter Pekarík.

Šlágrom 29. kola I. bundesligy bude sobotňajší súboj v Allianz Arene medzi aktuálne druhým Bayernom Mníchov a Schalke 04 Gelsenkirchen. Tretí Hamburger SV zavíta na ihrisko Borussie Dortmund, ktorá sa bude snažiť nadviazať na sériu štyroch víťazstiev v rade.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Pekarík: V Cottbuse nás nečaká nič ľahké