Péchy: Košiciam opäť chceme priniesť futsal

Slovenskí futsalisti nestačili na Ukrajinu. Ukrajine podľahli v oboch stretnutiach.
Slovenskí futsalisti nestačili na Ukrajinu. Ukrajine podľahli v oboch stretnutiach. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|24. máj 2017 o 00:00

V reprezentačnom drese sa predstavili aj štyria hráči Grizzly Košice.

KOŠICE. Futsalová reprezentácia do 21 rokov odohrala v Košiciach prípravný dvojzápas proti Ukrajine, v ktorom však zverenci trénera Janíka ťahali v oboch prípadoch za kratší koniec.

Po prehrách 1:2 a 0:3 vládlo v slovenskom tábore prevažne sklamanie.

V reprezentačnom drese sa predstavili aj štyria hráči Grizzly Košice, ktorým dal tréner dostatok priestoru na palubovke.

Kým prvý prípravný zápas s Ukrajinou bol vyrovnaný z hľadiska výsledku i herného prejavu, v druhom stretnutí sa už naplno prejavila kvalita ukrajinského výberu.

„Vedeli sme, že proti nám nastúpi tím, ktorý rád diktuje tempo hry a dominuje v zápase svojou hrou. Ukrajinci predvádzali veľmi silový, dynamický a taktický futsal. Dá sa povedať, že na tejto úrovni je to špičkové mužstvo. Nám tieto dva zápasy nastavili obraz a ukázali nám, kde sa asi momentálne nachádzame“ povedal tréner slovenskej U21 Ján Janík.

V našich podmienkach je futsal amatérsky šport

Slováci spálili v druhom zápase niekoľko obrovských šancí na strelenie gólu, čím by mohli dostať súpera pod tlak.

„V závere prvého polčasu sme mali dve alebo tri dobré príležitosti, ktoré keby sme premenili, mohli sme trochu upraviť výsledok a určite by to aj lepšie vyzeralo. Treba však povedať, že Ukrajinci sú stále pred nami, je to lepšie mužstvo a vidieť na nich, že koncepčne pracujú. U nás je problém v tom, že sa na klubovej úrovni nedarí zachytiť nové futsalové trendy. Navyše v našich podmienkach je to čisto amatérsky šport a je tu veľký problém s kvalitnými trénermi,“ uviedol Janík.

Pred domácim publikom si zahrala štvorica futsalistov z tímu Grizzly Košice, ktorých tréner Janík nominoval na prípravný dvojzápas.

„Taký súper ako je Ukrajina nás môže z hľadiska napredovania posunúť ďalej. Myslím si, že podobných zápasov by malo byť viac a viac. Mne osobne sa hralo na domácej palubovke dobre, škoda, že tam nepadol nejaký gól. Bolo super, že nás tréner zavolal viacerých z Grizzly, je to pre klub veľká vec. Sme tam viacerí mladí hráči a musíme na sebe ešte veľa pracovať a výsledky sa určite dostavia,“ povedal Martin Péchy.

Záujem o futsal v meste

Sezóna je pre Grizzly Košice ako na hojdačke. Kým ešte donedávna bojovali o postup do extraligy, teraz musia riešiť iné starosti.

„Je to zvláštne, lebo ešte proti Banskej Bystrici sme hrali o druhé miesto a teraz proti Nitre budeme hrať o predposlednú a poslednú priečku. Je to teda dosť zradné, ale súťaž bola dosť vyrovnaná. Mali sme však najmladšie mužstvo a všetci juniori sme získali veľmi cenné skúsenosti. Verím, že košickému futsalu sa už čoskoro všetko vráti. My chceme mestu opäť priniesť futsal a v budúcej sezóne sa o to pokúsime znova,“ skonštatoval Péchy.

Metropola východu si podľa mladého Košičana futsal na najvyššej úrovni rozhodne zaslúži.

„Ľudia, ktorí v Košiciach robia futsal sú super, či už Rišo Bačo alebo ďalší, všetci sa snažia, aby to niekam napredovalo. Myslím si, že záujem o futsal v Košiciach je a ľudia by na zápasy chodili. V reprezentačnom áčku je viacero Košičanov, takže aj to svedčí o tom, že odtiaľ vychádzajú dobrí futsalisti,“ uviedol Péchy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Péchy: Košiciam opäť chceme priniesť futsal