Nula z Ria je zabudnutá. Slovensko získa na PH ďalšiu medailu

Alena Kánová.
Alena Kánová. (Autor: Roman Benický, SPV)
Sportnet|27. aug 2021 o 12:30 (aktualizované 27. aug 2021 o 16:18)

Jej držiteľkou bude Alena Kánová.

TOKIO. Slovenská reprezentantka v parastolnom tenise Alena Kánová s určitosťou získa medailu na paralympijských hrách v Tokiu 2020. 

Vo štvrťfinálovom zápase zdolala Švédku Annu Karin Ahlquistovú 3:0 na sety a postúpila medzi štvoricu najlepších. Podľa nových pravidiel sa v Tokiu o bronz nehrá, takže všetci víťazi štvrťfinále majú cenný kov istý.

Po nulovom zásahu v Riu de Janeiro 2016 tak neodíde slovenská parastolnotenisová výprava z najväčšieho športového podujatia bez medaily. 

Slovenka vynikajúco vstúpila do zápasu, keď v prvom sete povolila súperke len štyri body. Ďalšie dve dejstvá boli podstatne vyrovnanejšie, ale napokon ich Kánová zhodne vyhrala pomerom 11:9. 

"Zlý začiatok, dobrý koniec. Na úvod som na hrách nastúpila v skupine proti Kórejke a bol to môj prvý súťažný zápas po dvoch rokoch. Nevedela som sa sústrediť a prehrala som. V ďalších zápasoch som sa rozbehla. Možno mi proti Švédke pomohlo aj to, že som mala predtým zápas aj ráno a ona nie.

Lopty mi padali, súperka znervóznela. V treťom sete sa súperka začala vzmáhať, ale nedovolila som jej to. Po tom, čo sa mi medaila v Riu nepodarila, je to paráda," vyjadrila Kánová spokojnosť v rozhovore pre oficiálnu stránku Slovenského paralympijského výboru (SPV).

Cenný kov si v piatok mohol zabezpečiť aj Martin Ludrovský. Napokon mu to však nevyšlo. Vo štvrťfinále viedol nad Kórejčanom Park Jin Cheolom 2:1 na sety, ale následne prehral zostávajúce dva pomerom 6:11. 

Medailový sen sa rozplynul aj Borisovi Trávníčkovi. Ten v zápase proti Nesimovi Turanovi z Turecka nezískal ani set, no všetky tri prehral najmenším možným rozdielom, teda o dva body. 

Parastolný tenis - štvrťfinále

Park Jin Cheol (Kór.) - Martin Ludrovský (SR) 3:2 (-12, 9, -9, 6, 6)

Nesim Turan (Tur.) - Boris Trávníček (SR) 3:0 (9, 10, 9)

Alena Kánová (SR) - Anna Karin Ahlquistová (Švéd.) 3:0 (4, 9, 9)

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Nula z Ria je zabudnutá. Slovensko získa na PH ďalšiu medailu