Pálffy vyzdvihuje tímovú prácu

SITA|28. mar 2009 o 21:57

Hokejová eufória na Záhorí bude mať pokračovanie. Päťdesiatšesť sekúnd pred koncom predĺženia rozhodujúceho siedmeho semifinále na ľade Slovana Bratislava poslal Žigmund Pálffy Skalicu do finále.

BRATISLAVA. HK 36 čaká premiérový boj o titul v najvyššej súťaži, doteraz bol klub dvakrát tretí.

"Bola to vynikajúca séria. Dôležité bolo, že sme vyhrali vonku dva zápasy. Rovnako dôležitý bol pre nás aj šiesty duel na domácom ľade, po ktorom prišla do kabíny pohoda," vravel spokojný Pálffy.

Najproduktívnejší hráč extraligy presným zásahom natiahol svoju sériu s minimálne bodom v jednom zápase už na 24. duelov. Svoju šnúru začal 13. januára v súboji s Košicami (3:1), odvtedy sa tešil z 22 presných zásahov a rovnaký počet asistencií.

Doteraz žiaden hráč v slovenskej najvyššej súťaži nemal obdobnú sériu. Pred rozhodujúcim siedmym súbojom na bratislavskom ľade panovala v skalickej kabíne pohoda.

"Z určitého hľadiska sa lepšie hrá vonku, kde je tlak na domácich. Dôležité bolo, že sme dali prvý gól. Potom sme síce inkasovali, ale nedostali sme zbytočné ďalšie góly. Ukázala sa sila kolektívu," tvrdí Pálffy, ktorý si pamätá vlaňajšie sklamanie po siedmom semifinále v Košiciach. Skalica vtedy viedla v druhej tretine 4:2, napokon prehrala 4:5.

"Vlani sme prehrali, teraz sa tím z toho poučil, a to bolo dôležité. V predĺžení sa hrá desať minút o úspech alebo vypadnutie. Vtedy to treba všetko hádzať na bránku a nejako to tam padne," tvrdí Pálffy, ktorý nakoniec rozhodol zápas i sériu bekhendovou strelou.

Po zápase zavládla v skalickej šatni veľká radosť, veď mužstvo dosiahlo historický úspech. "Ani neviem, koľko vlastne bolo do konca zápasu. Ten puk tam ledva vošiel, to mi potvrdil aj Sasu Hovi. Ak by som to trafil lepšie, asi by to chytil," tvrdí skalická hviezda.

Pálffy počas sezóny ako kapitán vyburcoval tím k zlepšenej hre. Skaličania sa neuspokojili aj vďaka jeho slovu v kabíne iba s 3. miestom po základnej časti a bojovali do poslednej chvíle. Odmenou im bol napokon zaslúžený postup. "Je jedno, kde hrám, vždy chcem hrať naplno. Po mojom príchode tu bola nejaká pohodička, čo ja neuznávam. Musíme drieť na sto percent. Všetko je tímová práca, aj rozhodujúci gól by bez pomoci spoluhráčov určite nepadol. Za to im ďakujem," pochválil svojich spoluhráčov pravý krídelník.

V historickom finále čakajú Skalicu buď Košice alebo Zvolen. O druhom finalistovi sa rozhodne v nedeľu v Steel Aréne v metropole východu Slovenska. Hráči HK 36 budú duel určite sledovať na televíznych obrazovkách, ich tréner Ján Faith bude priamo v hale. Finále sa začína v stredu, Záhoráci majú pred jeho začiatkom tri dni na oddych. Pálffy si súpera nevyberá.

"Čaká nás ďalšia ťažká séria, všetci si musíme oddýchnuť. Ak by sme dostali Košice, začínali by sme vonku. Určite je lepšie začínať doma, pozrieme si však zápasy nášho súpera a všetko ide opäť od nuly. Košice majú vyrovnanejší káder ako Zvolen. Verím, že finále bude zaujímavé pre divákov," dodal skalický odchovanec.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Pálffy vyzdvihuje tímovú prácu