Pálffy i Huna si pred siedmym zápasom veria

SITA|26. mar 2008 o 22:28

SKALICA 26. marca (SITA) - Hokejisti HC Košice a HK 36 Skalica odohrajú v piatok v Steel Aréne rozhodujúci siedmy zápas semifinále Slovnaft extraligy. Pôjde o jubilejný desiaty duel v histórii najvyššej ...

SKALICA 26. marca (SITA) - Hokejisti HC Košice a HK 36 Skalica odohrajú v piatok v Steel Aréne rozhodujúci siedmy zápas semifinále Slovnaft extraligy. Pôjde o jubilejný desiaty duel v histórii najvyššej slovenskej súťaže, v ktorom pôjde o všetko. Košice nevyužili v stredu prvý mečbal a Skalica po domácom víťazstve 3:2 vyrovnala stav série na 3:3. Mužstvo zo Záhoria má tak aj naďalej šancu na historické finále. „Pre nás sa to vyvinulo veľmi dobre. Ideme ďalej, teraz nás čaká zápas v Košiciach. Myslím, že máme všetko veľmi dobre rozohrané. Treba však ostať pri zemi,“ hovoril po šiestom zápase Žigmund Pálffy. Opora domácich chválila po domácom dueli najmä brankára Pavla Rybára, ktorý predviedol viacero výborných zákrokov a mužstvo výrazne podržal. „Bolo to kľúčové, že zachytal tak dobre. Play off je najmä o výkonoch brankárov,“ tvrdil Pálffy. Košiciam sa nepodarilo udržať na Záhorí dobre rozohraný duel. Po prvých dvoch tretinách vždy viedli o gól, v záverečnej tretej však Skalica vývoj zápasu strhla na svoju stranu. „Mali sme dobrý nástup, dvakrát sme viedli. Potom sme sa dostali do útlmu, nehrali sme našu hru a Skalica išla do vedenia. Mali sme potom aj šance, aby sme aspoň vyrovnali a pokúsili sa o zvrat. Nič sa nedá robiť, čaká nás siedmy zápas u nás doma. Musíme si oddýchnuť, pozbierať zvyšné sily a vyhrať,“ tvrdil po súboji košický útočník Rudolf Huna.

Siedmy zápas býva náročný nielen po fyzickej, ale najmä po psychickej stránke. Skalica v Košiciach nemá čo stratiť. Pálffy už rozhodujúci siedmy duel zažil počas pôsobenia v NHL v drese Los Angeles. „Každý hráč sníva o finále a je jedno v akej lige. Keď sa hrá o finále, treba sa hádzať do striel, bojovať, každý musí dať do toho sto percent. Treba dobre brániť, šance potom prídu,“ hovorí Pálffy.

Ak by Košice v piatok v Steel Arene neuspeli, piatykrát v rade by vypadli v semifinále. Oceliari si situáciu z posledných štyroch rokov nepripúšťajú. Na východe republiky čakajú na finále už 5 rokov, na majstrovský titul dokonca už deväť. Prípadná prehra v siedmom zápase by bola pre Košičanov neúspechom. Klub z druhého najväčšieho slovenského mesta čaká premiérový siedmy zápas v extralige v play off. „Sily musia ostať. Verím, že doma o svojom postupe rozhodneme a postúpime. Zápas sa však začína od 0:0. Musíme sa vrátiť k našej hre, ktorú sme hrali v pondelok i v prvých dvoch tretinách v Skalici, a hrať nátlakovo. Verím, že to dokážeme,“ dodal Rudolf Huna.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Pálffy i Huna si pred siedmym zápasom veria