Orpik v prvom finálovom zápase tvrdo atakoval Hossu

SITA|31. máj 2009 o 18:14

Slovenský útočník klubu zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings Marián Hossa okúsil v sobotňajšom prvom finálovom stretnutí play-off profiligy tvrdosť súperových hráčov.

DETROIT. Slovenský útočník klubu zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings Marián Hossa okúsil v sobotňajšom prvom finálovom stretnutí play-off profiligy tvrdosť súperových hráčov najmä v polovici prvej časti hry, keď ho dôrazne atakoval obranca Pittsburghu Brooks Orpik. Rodák zo Starej Ľubovne sa našťastie pozviechal a pokračoval v stretnutí. "Snažil som sa posunúť si puk, ktorý bol za mnou a náhle som len videl, ako sa na mňa rúti Orps," uviedol 30-ročný slovenský krídelník a dodal: "Predtým som ho nevidel. Musel som sa párkrát poriadne nadýchnuť a pokračovať." Hossa sa do streleckej listiny nezapísal, bol však významným článkom hry "červených krídel". Úradujúcemu držiteľovi Stanleyho pohára chýbal Pavel Daciuk, ktorý si ešte stále doliečuje svoje zranenie nohy. Hossa hral v útoku s Valtterim Filppulom, ich úlohou bolo "eliminovať" útok Jevgenija Malkina.

Viacnásobný najlepší slovenský hokejista posledných rokov hral v repríze lanského finále prosti svojim bývalým protihráčom uvoľnene. "Je to veľký zápas a určite sa pred ním cítite trochu nervózne. To je však prirodzené. Po prvom vhodení puku sa však snažíte hrať a užívať si stretnutie. Snažil som sa hrať fyzicky a dostávať puk čo najhlbšie do ich pásma." Starší z bratského dua bol pri prvom presnom zásahu mužstva z mesta automobilov, keď sa nahodenie z hokejky Brada Stuarta odrazilo od zadného mantinelu a brankár "tučniakov" Marc-Andre Fleury si ho pravým betónom zasunul do bránky. "Máme rýchle mantinely a to bol jeden z gólov, ktoré prekvapia všetkých. Za bránkou som iba pozeral, ako sa puk pomaly dostáva za bránkovú čiaru," dodal Hossa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Orpik v prvom finálovom zápase tvrdo atakoval Hossu