Nováčik z Humenného získal cenný skalp lídra tabuľky. Štrba: Zázraky sa dejú na Vianoce

Gólová radosť HC 19 Humenné.
Gólová radosť HC 19 Humenné. (Autor: FB/HC 19 Humenné)
Sportnet, TASR|22. dec 2023 o 19:22 (aktualizované 22. dec 2023 o 22:33)

Hostia zaznamenali druhú prehru za sebou po reprezentačnej prestávke.

Tipos extraliga - 28. kolo

Humenné - Spišská Nová Ves 6:3 (1:1, 2:2, 3:0)

Góly: 12. Handlovský (Linet, Glazkov), 26. Horvát (Horvát, Linet), 32. Šoltés (Handlovský, Linet), 50. Linet (Handlovský, Horvát), 52. Glazkov (Krajňák), 60. Novický - 15. Archambault (Merezhko), 31. Burgess (Merezhko), 38. Nellis (Myklukha, Archambault)

Rozhodovali: Krajčík, Štefik – Tichý, Stanzel, vylúčení: 4:9 na 2 min., presilovky: 4:1, oslabenia: 0:1

Diváci: 2140

Humenné: Galimov - Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Jacko – Lapšanský, Linet, Šoltés – Faith, Krajňák, Handlovský - Horvát, Lačný, Thomka - Borov, Havadej, Ragan

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Ališauskas, Merezhko, Žiak, Valach, Romaňák, Björkung, Groch, Šuty - Bakoš, Nellis, Archambault – Majdan, Kerbashian, Burgess - Džugan, Myklukha, Vandas - Zöld, Bortňák, Drábek

HUMENNÉ. Hokejisti posledného HC 19 Humenné sa postarali o prekvapenie v piatkovom zápase 28. kola Tipos extraligy, keď na svojom štadióne zdolali lídra súťaže HK Spišská Nová Ves 6:3.

Nad Spišiakmi uspeli aj v druhom domácom stretnutí sezóny, v októbri vyhrali 5:4 po nájazdoch. Hostia zaznamenali druhú prehru za sebou po reprezentačnej prestávke.

VIDEO: Zostrih zápasu Humenné - Spišská Nová Ves

Priebeh zápasu

I. tretina:

Extraligový nováčik poznačený virózou v mužstve sa dostal do vedenia na začiatku druhej polovice prvej tretiny zásluhou Handlovského, ktorý sa najlepšie zorientoval v predbránkovom priestore.

Vyrovnané však bolo už po troch minútach, keď Galimov vyrazil puk pred seba a do prázdnej bránky ho dorazil Archambault.

II. tretina:

Prostrednú tretinu na Zemplíne poznačilo množstvo vylúčení, Spišiaci v nej odohrali polovicu v oslabení.

Po ďalších štyroch presných zásahoch, dvoch na oboch stranách, odchádzali aj po druhom klaksóne tímy do šatní za nerozhodného stavu.

III. tretina:

Domáci o svojom triumfe rozhodli v tretej tretine dvoma využitými presilovkami.

Najskôr v 50. minúte rozjasal domáce hľadisko Linet, na ktorého už o dve minúty nadviazal Glazkov svojím prvým gólom v sezóne.

V poslednej minúte kozmeticky upravil skóre gólom do opustenej bránky hostí Novický.

Humenné tak aj druhýkrát dokázalo zdolať Spišiakov v domácom prostredí. V tabuľke však zostalo na poslednom mieste so ziskom 28 bodov.

Líder extraligového pelotónu zo Spišskej Novej Vsi je naďalej prvý na konte s 53 bodmi.

Tréner Spišiakov kritikou nešetril

"Na začiatok by som chcel pogratulovať Humennému k trom bodom. My sme im ich dnes dali našou totálnou nedisciplinovanosťou niektorých hráčov.

Neviem, čo sa im stalo v hlavách, ale niektoré veci, čo dnes predviedli, boli neakceptovateľné a budeme to musieť začať riešiť.

Dostať šesť gólov, štyri v oslabení, jeden do prázdnej bránky, veľa vylúčení, takto to ďalej nepôjde. Nie je čo hodnotiť. Hrali sme takmer celý zápas v oslabení," veľmi jasne a stručne zhodnotil duel na tréner Spišskej Novej Vsi Vlastimil Wojnar.

Odbojovali sme si to

Extraligový nováčik nastúpil v oklieštenej zostave, až 15 hráčov trápi viróza.

Domáci požiadali zväz o preloženie zápasu, no ten im nevyhovel a po debakli 0:6 proti Popradu sa museli dať Humenčania rýchlo dokopy. Podarilo sa.

"Čo dodať, zázraky sa dejú iba na Vianoce. Dnes to bol nádherný príklad. Ešte ráno som nevedel, koľko hráčov mi príde.

Žiadali sme zväz o preloženie zápasu, pretože už v Poprade nás trápila viróza.

Nevyhoveli nám, museli sme hrať. Chcel by som poďakovať okrem našich hráčov aj juniorom z Košíc. Odohrali výborný zápas.

Odbojovali sme to však ako tím. Chvalabohu, darilo sa nám v presilových hrách," rozpovedal sa spokojný kouč Humenného Martin Štrba.

Pochvala juniorov

Lazaret v kabíne Zemplínčanov okomentoval tiež: "Niektorí hráči sú zranení a trápi nás hlavne viróza.

Hráči sú v teplotách, na antibiotikách, jednoducho sa nám to nakopilo a drží sa nás to v kabíne. Verím, že sa vyliečime, zápasy idú za sebou, veľmi veľa času na odpočinok nie je."

Pri veľkej absencii dnes prišli domácim na pomoc dvaja hráči z košickej juniorky, ktorí zažili extraligový debut a zároveň odohrali aj slušný počet minút. Ani Tobias Faith a ani Dávid Havadej trénera nesklamali.

"Zvládli to skvele. Bol to pre nich ťažký zápas proti takému silnému tímu. Tú porciu minút, ktorú dostali, si odmakali. Ja so všetkou úctou dúfam, že ich už potrebovať nebudeme," ukončil svoje rozprávanie Štrba.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HC 19 Humenné - HK Spišská Nová Ves dnes (hokej, 28. kolo, Tipos extraliga, piatok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
22.12.2023 o 17:00
28. kolo
Humenné
6:3
(1:1, 2:2, 3:0)
60' minúta
Ukončený
Spišská N. Ves
Prehľad
Góly a asistencie: 12. Handlovský (Linet), 26. Horvát (Linet), 32. Šoltés (Handlovský), 50. Linet (Handlovský, Horvát), 52. Glazkov (Krajňák), 60. Novický – 15. Archambault (Nellis), 31. Burgess (Merezhko), 38. Nellis (Myklukha, Archambault). Rozhodca: Krajčík, Štefik – Tichý, Stanzel.
Prenos
Posledné Humenné zaslúžene zdolalo lídra Spišskú Novú Ves v domácom prostredí 6:3 po húževnatom výkone, keď im pomohla aj veľká nedisciplinovanosť na strane hostí a ponúknuté presilové hry využili v poslednej tretine Linet a Glazkov, do prázdnej brány už len spečatil triumf domácich Novický. Spišiaci tak opäť len potvrdili katastrofálnu formu v zápasoch vonku, ale napriek tomu aj po dnešku zostanú na čele tabuľky. To je odo mnňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa pri hokejových prenosoch znova nabudúce!
Koniec zápasu.
59:31
goalHumenné dáva gól! O troch bodoch pre domácich je definitvíne rozhodnuté, keďže DAMIÁN NOVICKÝ z obranného pásma trafil prázdnu bránu hostí aj vďaka štastnému odrazu od mantinelu!
58:10
importantHostia to už skúšajú s hrou bez brankára, ale zatiaľ sa nevedia dostať do útočného pásma.
55:36
Hostia už musia strieľať častejšie, ale Galimov zatiaľ v oslabení drží aj proti nevydarenému zakončenu Myklukhu z ľavej strany.
54:09
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Horvát – 2 min., hákovanie.
53:07
importantMohutný nápor hostí, ale Ališauskas neuspel pri dorážke vďaka vynikajúcemu zákroku betónom od Galimova a domáci vyhodili len na zakázané uvoľnenie.
51:29
goalHumenné dáva gól! Domáci sa výrazne približujú k trom bodom po využití ďalšej presilovky, keď Krajňák nabil na modrú čiaru IVANOVI GLAZKOVOVI, ktorý aj s nechceným tečom Vandasa prekonal po piatykrát Melichečíka! Asistencia: Krajňák
50:12
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Nellis – 2 min., nešportové správanie.
49:11
goalHumenné dáva gól! Hosťujúca denzíva teraz zaspala a nechala na strede voľných dvoch domácich hráčov, puk sa dostal práve na Handlovského, ktorý ešte nezištne prihral JAKUBOVI LINETOVI a preňho to už bolo jednoduché zakončenie do odkrytej hosťujúcej brány, keďže Melicherčík nestihol zareagovať! Asistencie: Handlovský, Horvát
49:01
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Ališauskas – 2 min., krosček.
46:08
Domáci si nechcú situáciu komplikovať a opäť vyhadzujú puk cez všetky čiary, keďže hostia majú v posledných momentoch herne navrch.
42:30
importantŽiak s veľkou chybou v obrannom pásme daroval obrovskú príležitosť Faithovi, ktorého však vychytal Melicherčík.
41:46
Hostia boli v úvode tretej tretiny aj vďaka presilovej hre celkom blízko k streleniu vedúceho gólu, ale domáci prežili ťažké chvíle a radšej vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine v zápase medzi Humenným a Spišskou Novou Vsou pokračoval vynikajúci hokej a síce sa domáci opäť dostali dvakrát do vedenia po presných zásahoch Horváta a Šoltésa, tak hostia vždy gólovo reagovali vďaka Burgessovi a Nellisovi. Napriek tomu domáci podávajú vynikajúci výkon a vôbec nie je vidno, že ide z pohľadu tabuľky o súboj posledného s prvým. Tetia tretina sa začne približne o 18:50.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:43
importantHostia sa ešte pokúsili využiť pred záverom druhej tretiny aj ďalšiu presilovú hru, ale Burgessove nebezpečné zakončenie z pravej strany vytlačil Galimov nad bránu.
39:10
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Novota – 2 min., sekanie.
37:10
goalSpišská Nová Ves dala gól! Hostia predsa len po tretíkrát v zápase vyrovnávajú, keď veľmi rýchlo zúžitkovali ďalšiu početnú výhodu a hostia využili skrumáže pred Galimov, napokon ANTHONY NELLIS puk dopravil do domácej brány! Asistencia: Myklukha, Archambault
37:01
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Galimov – 2 min., podrazenie.
36:38
importantNa opačnej strane už bolo takmer vyrovnané, keď domáci nedostali puk z obranného pásma a Kerbashian zakončoval z blízkosti, lenže Galimova zachránila horná žrď.
35:40
importantZaujímavý pokus Borova, ktorý sa zapojil do útoku v oslabení a jeho rana letela len tesne nad bránu hostí.
34:55
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Handlovský – 2 min., vrazenie na mantinel.
34:18
Hostia tak opäť musia doťahovať a teraz bola krížna prihrávka domácou defenzívou zblokovaná mimo hraciu plochu.
33:10
Melicherčík radšej prerušil hru a po jednoduchom nahodení od modrej čiary udržal puk v lapačke.
31:47
goalHumenné dáva gól! Hostia sú však potrestaný za svoju nedisciplinovanosť tretím inkasovaným gólom a domáci už v tejto chvíli využívajú presilovú hru piatich proti trom, keď boli trpezliví a nakoniec DÁVID ŠOLTÉS trafil presne do ľavého horného rohu, takže Melicherčík bol bez šance! Asistencia: Handlovský
30:53
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Merezhko – 2 min., krosček.
30:37
goalSpišská Nová Ves dala gól! Tak sa na to pozrite, domáci mali šancu navýšiť vedenie v dlhej štvorminútovej početnej výhode, ale namiesto toho hostia vyrovnávajú po tom, čo Merezhko narysoval prihrávku na TODDA BURGESSA, ktorý využil otvorenú domácu obranu a z pravej strany prestrelil Galimova! Asistencia: Merezhko
28:06
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Archambault – 2+2, sekanie.
26:57
importantNa opačnej strane sa po krásnej dlhej prihrávke dostal do úniku Šoltés, ale jeho strelu dokázal vyraziť ramenom Melicherčík a neuspel ani dorážajúci Linet.
26:30
importantHostia zvýšili obrátky v útočnom pásme a poriadne zavarili domácim, ale Burgessove zakončenie z prvej vyrazil Galimov.
25:07
goalHumenné dáva gól! Domáci síce nevyužili ani ďalšiu presilovku, ale dostávajú sa do vedenia, keď už boli hostia v plnom počte a po prihrávke Lineta sa presadil KRISTIÁN HORVÁT, keďže sa mu podarilo z uhla z pravej strany prekvapiť Melicherčíka, ktorý si zrazil puk za svoj chrbát! Asistencia: Linet
24:02
Domáci vôbec nezohrali dobre krátku presilovku piatich proti trom, keďže poriadne v nej nepreverili Melicherčíka, ktorý musel zakročiť až v tejto chvíli lapačkou proti strele od modrej čiary.
22:59
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Vandas – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
21:53
importantTvrdá rana Handlovského z ľavej strany, ktorú Melicherčík neudržal, ale Linet nedokázal najrýchlejšie zareagovať a nedotlačil puk do hosťujúcej brány.
21:36
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Burgess – 2 min., hákovanie.
21:24
Prvýkrát je hra prerušená v druhej tretine, keď domáci vyhodili puk mimo hraciu plochu.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Úvodná tretina medzi Humenným a Spišskou Novou Vsou priniesla zaujímavý hokej a po jednom góle padlo na oboch stranách, keď domáci najprv otvorili skóre v presilovej hre zásluhou Handlovského, ale líder tabuľky odpovedal vyrovnávajúcim zásahom Archambaulta. Druhá tretina sa začne približne o 17:50.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:46
Tak ešte jedno prerušenie hry a vhadzovať sa bude po pravici Galimova, čo dáva nádej hosťom na možné zakončenie.
18:20
importantVeľká príležitosť pre hostí, keď domáca defenzíva pri prečíslení síce zblokovala prihrávku, ale z druhej vlny zakončoval Merezhko, ktorého pokus tesne vedľa pravej tyčky vytlačil skvelým zákrokom Galimov.
17:41
Blížime sa k záveru prvej tretiny, tentokrát bola hra prerušená po postavení mimo hry na strane hostí.
14:51
goalSpišská Nová Ves dala gól! Hostia reagujú celkom rýchlo vyrovnávajúcim gólom, keď im v tejto situácii prialo aj šťastie, keďže OLIVIER ARCHAMBAULT si možno aj neúmyselne narazil puk od pravého betónu Galimova a dorážku už mal celkom jednoduchú! Asistencia: Nellis
11:28
goalHumenné dáva gól! Domáci už využívajú druhú presilovú hru na úvodný gól, aj keď Glazkovovi vôbec nevyšlo zakončenie, tak Melicherčík bol rozhodený a najlepšie sa zorientoval Linet, ktorý posunul puk na LUKÁŠA HANDLOVSKÉHO a ten už trafil poloprázdnu hosťujúcu bránku! Asistencia: Linet
11:10
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Merezhko – 2 min., hákovanie.
10:24
Veľmi dobrá pasáž v podaní domácich, ktorí síce nevyužili prvú presilovú hru, ale vo viacerých situáciach dostali hostí do úzkych a napokon sa domáci dopustili zbytočného zakázaného uvoľnenia.
06:53
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Bakoš – 2 min., hákovanie.
06:20
importantArchambault stratil puk v útočnom pásme a domáci sa ihneď dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Lapšanský zobral zodpovednosť na seba, ale Melicherčíka vo vyloženej šanci neprekonal.
05:47
Pekná individuálna akcia Valacha, ktorý veľmi jednoducho prešiel po pravej strane a opäť prinútil Galimova zasiahnuť.
04:37
Hra je opäť prerušená po zákroku domáceho brankára Galimova, ktorý si poradil so strelou Björkunga z pravého kruhu.
03:15
Domáci sa dostali v obrannom pásme pod tlak, preto radšej vyhodili puk cez všetky čiary.
02:38
Zatiaľ najvážnejšia situácia v zápase, keď Galimov musel zlikvidovať celkom nebezpečné zakončenie z ľavej strany, ale domáci brankár predviedol istý zákrok.
00:46
Na opačnej strane tiež nedorozumenie pri rozohrávke domácich, ktoré výustilo už do druhého zakázaného uvoľnenia v úvodnej minúte.
00:21
Prvé nastrelenie hosťom vôbec nič neprinieslo, pretože sa píska zakázané uvoľnenie.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC 19 Humenné: Galimov(Kozel) – Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Jacko – Lapšanský, Linet, Šoltés – Faith, Krajňák, Handlovský – Horvát, Lačný, Thomka – Borov, Havadej, Ragan
Tréner: M. Štrba

HK Spišská Nová Ves: Melicherčík(Varša) – Ališauskas, Merezhko, Žiak, Valach, Romaňák, Björkung, Groch, Šuty – Bakoš, Nellis, Archambault – Majdan, Kerbashian, Burgess – Džugan, Myklukha, Vandas – Zöld, Bortňák, Drábek
Tréner: V. Wojnar

Rozhodca: Krajčík, Štefik – Tichý, Stanzel.
Vitajte pri sledovaní 28. kola Tipos Extraligy, v ktorom nás čaká z hľadiska tabuľkového postavenia zaujímavý súboj posledného s prvým, v ktorom Humenné privíta Spišskú Novú Ves. Domáci sú stále na chvoste tabuľky, aj keď v poslednom období striedajú lepšie momenty s horšími a to sa potvrdilo aj naposledy, keď po hladkom domácom víťazstve nad Zvolenom schytali šesťgólový debakel v Poprade. Hostia sú síce na líderskej pozícii s náskokom piatich bodov, ale nedarí sa im v zápasoch na ľade súperov, keďže prehrali aj v posledných dvoch prípadoch vonku v Michalovciach a Zvolene.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nováčik z Humenného získal cenný skalp lídra tabuľky. Štrba: Zázraky sa dejú na Vianoce