Po štvrtej etape bol Sagan unavený, v piatej by sa mohol zbaviť konkurentov

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Zoran Boškovič|2. aug 2017 o 06:36

Slovenský cyklista má aj naďalej žltý dres.

BRATISLAVA. Peter Sagan zatiaľ v každej zo štyroch etáp na Okolo Poľska 2017 bojoval o víťazstvo. Hneď prvú etapu vyhral, v druhej ho zavreli, takže sa napokon do špurtu nezapojil a v ostatných dvoch skončil druhý respektíve tretí.

Slovenský dvojnásobný majster sveta tak predvádza po diskvalifikácii na Tour de France 2017 a následnej neočakávanej trojtýždňovej prestávke skvelé výkony.

Unavený Sagan pomôže Majkovi?

Som unavený, ale spokojný, tím pracoval dobre a udržali sme žltý dres. Ak nebudem mať nohy, pôjdeme na Rafala Majku.


Peter Sagan

V stredajšej 5. etape to však vyzerá, že jeho tím Bora-Hansgrohe bude pracovať pre pôvodného lídra tímu v boji o žltý dres Rafala Majku. Potvrdil to aj Sagan po 4. etape v rozhovore pre TVP.

"Som unavený, 238 kilometrov v tomto teple nie je nič ľahké. Navyše, na konci 300-metrový šprint. Ale som spokojný, tím pracoval dobre a udržali sme žltý dres. Uvidíme, čo zajtra, ak nebudem mať nohy, pôjdeme na Rafala Majku," povedal.

Etapa dlhá 130 kilometrov začína v dedinke Nagawczyna a končí v Rzeszówe. Najmä prvá vyše polovica etapy bude zvlnená, čo by mohlo vyhovovať úniku.

Profil etapy.
Profil etapy. (Autor: tourdepologne.pl)

Favorit nie je jasný

Posledných 11 kilometrov do Rzeszówa je úplne rovinatých, čo by zase mohli využiť odolnejší šprintéri. Bude však veľa záležať od zloženia unikajúcej skupiny i od výkonu Bory-Hansgrohe s Petrom Saganom.

Favorit teda nie je jasne daný.

Etapu začne v žltom drese opäť Peter Sagan, ktorý vedie v priebežnej klasifikácii pred Dylanom Teunsom o 10 sekúnd.

"Sagan má pred sebou záverečné tri etapy síce s prevahou kopcov, ale napríklad stredajší dojazd v Rzeszówe v zvlnenom teréne by mu mohol vyhovovať. Mohol by sa tam zbaviť niektorých šprintérov v boji o celkový triumf. Etapa meria iba 130 km a bude to oveľa viac otvorený boj ako na rovine. Vo štvrtok potom príde na rad finiš v Zakopanom, odkiaľ má Sagan víťaznú skúsenosť z roku 2011 a položil tam základ svojmu celkovému triumfu," napísal portál Cyclingnews.

Piata etapa sa začína o 13:40 a prví cyklisti by do cieľa mali doraziť približne o 16:40.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Po štvrtej etape bol Sagan unavený, v piatej by sa mohol zbaviť konkurentov