Sagan by si mohol udržať žltý dres, druhá etapa vyhovuje šprintérom

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Igor Dopirák|30. júl 2017 o 06:54

Slovenský cyklista patrí medzi favoritov etapy.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan by mohol ostať v žltom drese pre celkového lídra a bielom drese pre lídra bodovacej súťaže aj po druhej etape na Okolo Poľska 2017. Tá štartuje v meste Tarnowskie Góry a jej záver sa nachádza v Katoviciach.

"Jediná typická šprintérska etapa v tomto ročníku Okolo Poľska odštartuje v Tarnowskie Góry," informuje oficiálny web pretekov tourdepologne.pl. Cyklisti absolvujú 142 kilometrov.

Medzi 56. - 86. kilometrom sa nachádzajú až tri šprintérske prémie a jedna špeciálna prémia. V druhej časti etapy čakajú jazdcov aj dve vrchárske prémie najnižšej IV. kategórie.

Mapa, profil etapy (Okolo Poľska 2017 - 2. etapa): fotogaléria

30.7.2017

Cyklisti v závere absolvujú tri sedemnásťkilometrové okruhy. Dôležitá bude pri prípadnom hromadnom dojazde pozičná práca jednotlivých jazdcov, kilometer pred cieľom sa totiž nachádza kruhový objazd.

Medzi favoritov na víťazstvo patrí opäť aj slovenský cyklista Peter Sagan. V celkovom poradí má pred druhým Austrálčanom Calebom Ewansom náskok štyroch sekúnd, tretí je Holanďan Danny van Poppel s mankom šiestich sekúnd.

Oficiálny začiatok druhej etapy je naplánovaný na 13:25, cyklisti sa očakávajú v cieli okolo 16:40.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan by si mohol udržať žltý dres, druhá etapa vyhovuje šprintérom