Odveta o titul UFC sa blíži. Adesanya: Pre Whittakera to bude tvrdý budíček

Israel Adesanya.
Israel Adesanya. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|26. jan 2022 o 12:36 (aktualizované 26. jan 2022 o 12:36)

Pred titulovým duelom sa vyjadril k svojmu súperovi.

LAS VEGAS. Stredná váha UFC vo februári ponúkne titulový súboj medzi absolútnou špičkou divízie. V odvete z jesene 2019 vyzve Robert Whittaker šampióna Israela Adesanyu.

A zatiaľ čo si Whittaker si myslí, že na šampióna divízie bude platiť kombinácia postoja a grapplingu, Adesanya ho najnovšom rozhovore pre kanál Combate TV vysmial a ponúkol novinky z jeho tréningového kempu.

Teší sa, až ukáže viac

Od prehry na turnaji UFC 243 v októbri 2019 v nasledujúcich troch zápasoch proti špičke divízie Whittaker nezaváhal, pričom podľa mnohých fanúšikov je to práve on, kto môže narušiť vládu Adesanyu.

Rodák z Nigérie ale tri týždne do zápasu odmieta, že by sa v odvete niečo malo zmeniť. Naopak tvrdí, že niekdajší kráľ strednej divízie UFC môže očakávať prekvapenie, ak by sa ho pokúsil natlačiť na pletivo alebo dostať na zem.

„Robert bude v šoku. Bude to pre neho tvrdý budíček, keď pocíti moju silu, pretože v prvom súboji sme sa ku klinču nedostali. Verím sa k tomu dostaneme, lebo vždy, keď v klinči niekto pocíti moju silu si uvedomí, že som silnejší než sa môže na prvý pohľad zdať,“ uviedol držiteľ fialového opasku v brazílskom jiu-jitsu.

Napriek tomu, že sa v odvetnom súboji všeobecne predpovedá vyrovnanejší priebeh, Adesanya očakáva zo svojej strany ešte lepší výkon na podujatí UFC 271.

„Nepoviem, že to bude náročnejšie, lebo prvý krát každý očakával, že ho prejdem, tak ako aj s Marvinom Vettorim. Dal som na seba tlak, aby som dominoval v každom zápase. Grappling, standup, klinč. Robím to tak, že mám na seba vysoké nároky, aby som si bol istý, že podám ešte lepší výkon, než po prvý krát.“

Súperova taktika je podľa neho naivná

32-ročný zápasník zároveň dodal, že plán Whittakera napodobniť jeho premožiteľa Jana Blachowicza je smiešny.

Bol to práve Poliak, ktorý minulý rok v marci ako prvý našiel na profesionálnom okruhu MMA recept na zástupcu tímu City Kickboxing.

Blachowicz vtedy v poloťažkej divízii po piatich kolách zvíťazil nad Adesanyom na body.

„Nebudem s ním zápasiť rovnakým spôsobom, ako som to urobil prvý súboj, rovnako ako viem, že aj jeho štýl bude iný. Je naivný, ak si myslí, že použije na mňa plán niekoho iného, aby ma porazil.

Jeho tím, to je už iné, má okolo seba dobrých trénerov. Kvôli tomu ho musím brať vážne. Ale ak hovoríme o ňom samom, je to hlupák,“ zakončil bojovník, ktorý patril dlhé roky ku svetovej elite kickboxu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Odveta o titul UFC sa blíži. Adesanya: Pre Whittakera to bude tvrdý budíček