Odlet bez Zuzulovej, ale aj muži majú ambície

TASR|29. jan 2002 o 13:20

Bratislava 29. januára (TASR) - Bez v tejto sezóne úspešnej Veroniky Zuzulovej odcestovala na ZOH v utorok slovenská zjazdárska výprava, avšak aj Michal ...

Bratislava 29. januára (TASR) - Bez v tejto sezóne úspešnej Veroniky Zuzulovej odcestovala na ZOH v utorok slovenská zjazdárska výprava, avšak aj Michal Rajčan a Ivan Heimschild majú určité ambície.

Zuzulová odletí do dejiska hier už v ich priebehu iba na točivé disciplíny, muži naopak odjazdia takmer celý program a ich vrcholom by mala byť kombinácia. Tá má totiž svoje špecifiká a pri všestrannosti mladých Slovákov, hoci aj s menšou výkonnosťou oproti hviezdam, sú v nej šance na dobrý výsledok. Zdôraznil to aj tréner Jozef Smekal: "Aj v kombinácii je veľká konkurencia, veď napríklad Nóri a Rakúšania si pri výborných výsledkoch v špeciálnych disciplínach na nej tiež zakladajú. Ja budem rád, keď sa našim chlapcom podarí priblížiť k prvej desiatke, vlani skončil Rajčan na 11. mieste na MS. Heimschild bol na šampionáte 26. v super-G a myslím si, že by sa o niečo podobné mohol pokúsiť aj teraz. Ivan pôjde všetky disciplíny, možno napokon vynechá zjazd, pravda, v kombinačnom štartovať bude. Michal pôjde točivé súťaže a kombinačný zjazd."

ph

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Odlet bez Zuzulovej, ale aj muži majú ambície