Novák za stavu 1:3 už veľmi neveril...

Pozor, strieľa Novák! Kanonier MFK sa včera blysol dvoma gólmi.
Pozor, strieľa Novák! Kanonier MFK sa včera blysol dvoma gólmi. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|21. aug 2009 o 00:00

Kanonier Ján Novák má v týchto dňoch streleckú fazónu. A je mu jedno, či na druhej strane sú Trnavčania,a lebo Rimania. Nerobí s tým žiadne rozdiely. Včera strelil dva góly a šanca z 83. minúty ho bude dlhšie mrzieť.



KOŠICE. "Keby štrelil tri goli Rimu, jutre ho beru do Serii A," povzdychol si jeden z fanúšikov po zápase MFK Košice - AS Rím. Na mysli nemal nikoho iného ako Jána Nováka. Naozaj nechýbalo veľa, aby hetrikom otočil stav z 1:3 na 4:3.

Viete si predstaviť, ako dlho by ste ešte zostali v Košiciach, keby sa vám naozaj podarilo otočiť hetrikom skóre zápasu?

- Ani o tom nerozmýšľal. Škoda tej šance, veľmi ma mrzí, išiel som sám na brankára, no trafil som len doňho.

Chceli ste inak zakončiť, alebo ste mali od začiatku jasno, ako zakončíte?

- Chcel som zakončiť okolo neho, no tú druhú prihrávku som si ďalej posunul, dvihol som hlavu a brankár už bol predo mnou.

Jedenástku ste rutinérsky premenili, no tretí gól bol už z iného súdka. Aj vďaka teči to bol parádny lob.

- Lukáš mi dal dobre prihrávku do nohy. Videl som, že obrancovia stoja ďaleko od seba, tak som skúsil medzi nich. Chcel som strieľať na bránu a po teči nakoniec lopta spadla do brány.

Do zápasu ste išli s tým, aby ste si ho užili a mali o čo hrať v odvete.

- Aj sa to podarilo. Je však pravda, že za stavu 1:3 som už tomu veľmi neveril, že niečo môžeme spraviť s týmto zápasom. Určite ma veľmi teší konečný výsledok.

1. FC v čase najväčšej slávy, keď mal najlepších hráčov na Slovensku, nedokázal proti silným klubom v Lige majstrov uhrať ani bod. MFK s mladými odchovancami zrazu takmer siahal po víťazstve proti AS Rím...

- Čítali sme o tom v novinách, no po zápase sme si to ešte neuvedomili. Zápas sme dobre začali, viedli sme 1:0, no prišla jedenástka.

Bola zlomová?

- Určite. Ani lepšie sme nemohli začať stretnutie. Škoda, vyrovnania jedenástky ešte v I. polčase. Keby sme vedenie udržali do prestávky, Rimania by znervózneli a moholo sa to vyvíjať všelijako.

Pred zápasom sme sa vás pýtali, či ste si po štvorgólovej kanonáde nechali nejaké góly i na AS Rím, tak ste povedali, že uvidíme, spýtajte sa po zápase...

- Dva góly ma veľmi tešia. Proti Rímu sa nehrá každý deň, takže góly ma veľmi tešia. Určite na ne budem v dobrom spomínať.

Ako sa hralo proti stopérom AS Rím. Je to veľký rozdiel oproti Corgoň lige? Tréner Ján Kozák povedal, že v závere to vyzeralo dosť komicky, keď sa obrancovia z talianskeho veľkoklubu báli, čo urobí Novák...

- Sú to kvalitnejší stopéri,ako v našej lige, hralo sa proti ním tažšie, ale dalo sa presadiť aj cez nich.

Dohrávali ste s kŕčami?

- V 90. minúte som natiahol nohu a chytil ma kŕč do lýtka, ktorý nechcel pustiť. Nehralo sa dlhšie. Keby nebol pri mne Miro Viazanko, tak neviem, neviem...

Všimli sme si, že počas zápasu možno i päťkrát ste si čupli a neustále ste čosi robilis kopačkami. Stále sa vám rozväzovali?

- Voľajako sa mi v tomto zápase uvoľňovali šnúrky. Asi si ich musím silnejšie šnurkovať.

Bol plný štadión, čo hovoríte na atmosféru?

- Diváci boli fantastickí. Povzbudzovali celý zápas. Určite sa hrá lepšie pred plným hľadiskom, ako pred prázdnym.

Takže fanúšikovia prídu aj v nedeľu na Senicu.

- Majú dobrú pozvánku, takže verím, že prídu.

Zaujalo nás
Cmúľať palec sa ľahko učí

Nováka sme podpichli, vraj sa Taliani vyjadrili, že vymenia Tottiho za Nováka. "To bol určite žart. Neviem, čo na to povedať," usmial sa košický strelec. A čo azda by ste po góle nedokázali dvihnúť jednu ruku a pritom cmúľať palec na druhej ruku? "To sa ľahko učí," smial sa v dobre nálade Jano Novák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Novák za stavu 1:3 už veľmi neveril...