Nováčik na ôsmom mieste ťahá sedemzápasovú sériu bez prehry

Nováčik tretej ligy oživil najvyššiu regionálnu súťaž. Družstevník Veľký Horeš sa pomalšie rozbiehal, ale napokon sa vyšvihol na ôsmu priečku.
Nováčik tretej ligy oživil najvyššiu regionálnu súťaž. Družstevník Veľký Horeš sa pomalšie rozbiehal, ale napokon sa vyšvihol na ôsmu priečku. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|9. dec 2016 o 00:00

Hodnotíme jeseň účastníka III. ligy Východ – Družstevník Veľký Horeš.

VEĽKÝ HOREŠ. Najvyššia regionálna futbalová súťaž sa v lete rozrástla o ďalšieho zemplínskeho zástupcu. K Trebišovu, Snine a Veľkým Revištiam pribudol Veľký Horeš. Pre túto dedinku neďaleko maďarských hraníc je to premiérová účasť na treťoligovom fóre.

Ambiciózny klub sa do vyššej súťaže dostal suverénnym spôsobom, keď štvrtú ligu Juh vyhral s priepastným 15-bodovým náskokom. Ani v tretej lige nechcel hrať tretiu ligu. Nebyť slabšiemu začiatku, kedy mužstvo splácalo nováčikovskú daň, mohol zimovať oveľa vyššie. Družstevník nazbieral v jeseni 21 bodov, čo mu stačilo na ôsmu priečku (má však o jeden odohraný zápas menej, domáce derby s Trebišovom bude dohrávať až v jari).

Zemplínčania môžu zimovať bez obáv, od zostupových priečok vzdialení dosť. Za prvou polovicou sezóny v podaní nováčika sme sa obzreli s Milošom Adamom, 33-ročným odchovancom michalovského futbalu, ktorý v minulosti obliekal aj dresy MFK Košice, Topolian, Veľkých Revíšť a Veľkých Kapušian.

Rodák zo Sliepkoviec sa v priebehu jesene po odchode Dušana Sninského do Močarian stal kapitánom tímu a odvtedy mužstvo neprehralo ani jeden zápas!

Je s ôsmym miestom po jeseni spokojnosť?

„Myslím si, že áno. Prvá polovica jesennej časti nám nevyšla, ale potom sme sa nejako pozbierali a chytili sme sa. Začali sme vyhrávať doma aj vonku, aktuálne máme v tabuľke pravdy tri plusové body. Takže s ôsmou priečkou môžeme byť spokojní, aj keď pred sezónou nás viacerí označovali za čierneho koňa súťaže, ktorý bude v najlepšej štvorke. Možno keby sme v prvej polovici jesene dosiahli lepšie výsledky, mohli by sme byť k špici tabuľky bližšie.“

Po úvodných siedmich zápasoch ste mali na konte jediné víťazstvo. Čím to bolo, že ste sa pomalšie rozbiehali?

„V premiére sme tesne prehrali vo veľkom derby v Trebišove, vzápätí sme doma zdolali rozdielom triedy Sabinov. Potom na nás prišiel nejaký útlm, tomu sa pridali aj nejaké problémy, o ktorých by som nechcel rozprávať, ani sa to nepatrí. Prestalo sa nám dariť, nepremieňali sme šance a za tie sme stále pykali. Zápasy sme prehrávali, hoci sme nehrali zle.“

Hneď po prvom zápase nečakane skončil na lavičke tréner Emil Sudimák starší, ktorého nahradil Erich Vágner. Aj to na mužstve zanechalo stopy?

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nováčik na ôsmom mieste ťahá sedemzápasovú sériu bez prehry