Nováčik hokejovej ligy prepustil trénera

Trénera Chudého (vpravo) mrzí odchod zámorských hráčov.
Trénera Chudého (vpravo) mrzí odchod zámorských hráčov. (Autor: TASR)
TASR|27. sep 2016 o 16:11

Nové Zámky po troch prehrách klesli na siedme miesto. Vedenie klubu už hľadá za Miroslava Chudého nového trénera.

NOVÉ ZÁMKY. Miroslav Chudý už nie je trénerom hokejového tipsportligistu HC Mikron Nové Zámky. Vedenie nováčika najvyššej súťaže s ním v utorok rozviazalo kontrakt pre nepresvedčivé výkony tímu a neuspokojivé výsledky.

Tím povedú Černý a Rehák

Nové Zámky získali v prvých troch stretnutiach nového ročníka sedem bodov, uplynulý tipsportligový týždeň im však vôbec nevyšiel. Po prehre 1:2 v Poprade prišiel domáci debakel s Banskou Bystricou (2:9) a do tretice neúspešný výsledok v Liptovskom Mikuláši (2:3). V Tipsport lige sú Nové Zámky na siedmej priečke. Po nedeli sa vedenie klubu rozhodlo pre rázne riešenie situácie.

"Vzhľadom na nepresvedčivé výkony sa vedenie klubu okamžite rozhodlo prerušiť spoluprácu s pánom Chudým. Tím v najbližšom období povedú jeho doterajší asistenti, Ivan Černý a Juraj Rehák," potvrdil generálny manažér Michal Tóth.

Ďalšie zmeny neplánujú

Černý s Rehákom budú zastupujúcimi trénermi v najbližších dvoch dueloch Nových Zámkov v Martine a doma proti Dukle Trenčín.

"Potom by mal tím prevziať nový tréner, ktorého sme začali hľadať," dodal Tóth. Podľa jeho ďalších slov bola zmena šéfa striedačky nevyhnutná, keďže výkony mužstva i jeho výsledky sa rozchádzali s klubovými ambíciami.

"Neviete vymeniť celý mančaft. Aj preto sme sa rozhodli riešiť situáciu takto. Bohužiaľ, takéto rozhodnutia patria k hokeju. Máme postavený dobrý tím, chlapci to majú v sebe a musia ukázať viac."

K lepším výsledkom majú dopomôcť aj fínski legionári - obranca Konsta Mäkinen a útočník Ossi Saarinen, ktorí vystužili káder len minulý týždeň. K ďalším zmenám v najbližšej dobe nepríde. "Momentálne o tom neuvažujeme. Všetci chlapci majú zmluvy, no musia zlepšiť svoje výkony, aby sa dostavili výsledky," dodal  Tóth.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nováčik hokejovej ligy prepustil trénera