NHL: V príprave dve asistencie Višňovského

Slovenský obranca Ľubomír Všňovský striela cez Travisa Moena v prvej tretine prípravného zápasu medzi Los Angeles Kings - Anaheim Ducks
Slovenský obranca Ľubomír Všňovský striela cez Travisa Moena v prvej tretine prípravného zápasu medzi Los Angeles Kings - Anaheim Ducks (Autor: SITA, AP)
TASR|14. sep 2007 o 09:05

Los Angeles 14. septembra (TASR) - Jediný slovenský hokejista sa predstavil v noci na piatok v prvom prípravnom zápase NHL pred jej novou sezónou. Na ...

Los Angeles 14. septembra (TASR) - Jediný slovenský hokejista sa predstavil v noci na piatok v prvom prípravnom zápase NHL pred jej novou sezónou. Na predmestí Los Angeles si skrížili hokejky tamojší Anaheim s LA Kings a v drese hostí sa na víťazstve 5:4 dvoma asistenciami podieľal obranca Ľubomír Višňovský.

Úradujúci šampión z Anaheimu a jeho kalifornský rival odštartovali sériu prípravných zápasov skôr ako ostatné kluby, keďže aj skôr otvorili predsezónne kempy. V rámci nich sa presunú do Európy, kde opäť v predstihu niekoľkých dní odštartujú riadny 90. ročník profiligy dvojzápasom v Londýne (29. a 30. septembra).

Kings pôjdu ešte predtým na turnaj do Salzburgu, kde by sa mali v dňoch 29. a 30. septembra predstaviť okrem Višňovského Michal Handzuš a Ladislav Nagy. Možno aj Vladimír Dravecký, ktorý bojuje o šancu dostať sa do prvého tímu. Trio Slovákov v prvom prípravnom zápas nenastúpilo, ale v predchádzajúcich interných zápasoch vyniklo, Handzuš centroval produktívnu líniu s Nagyom a Patrickom OďSullivanom, Dravecký dal v jednom zápase víťazný gól a pri jednom asistoval.

Isté je, že Marc Crawford berie do Európy iba 25 hráčov, takže mladý útočník si bude hľadať miesto ako nováčik medzi 14-kou v ofenzívnej línii. Keď sa ako "tutovky" berú Handzuš, Nagy, Kopitar, Cammalleri, Frolov, Armstrong, Calder, Brown, Willsie i S. Thornton, mladý Slovák bude bojovať o jeden zo štyroch "flekov" v konkurencii ďalších minimálne 18 útočníkov. Tréner Crawford si uvedomuje náročnosť projektu prípravy i štartu sezóny, ale na druhej strane sa aj teší, veď napokon s Vancouverom už pred sezónou 2000-01 okúsil tréning vo Švédsku a veľmi si to pochvaľoval: "Vážim si to ako privilégium pre náš klub. Bude to určite super, bude tam zábava, ale celkovo to berieme veľmi vážne."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: V príprave dve asistencie Višňovského