NHL: Hráčmi mesiaca Kovaľčuk, Luongo a Lecavalier

TASR|4. dec 2007 o 10:13

New York 4. decembra (TASR) - Hráčmi mesiaca november v zámorskej hokejovej NHL sa stali Iľja Kovaľčuk, Roberto Luongo a Vincent Lecavalier.

Kovaľčuk nazbieral v drese Atlanty v dvanástich zápasoch 22 bodov za 14 gólov a osem asistencií. Mesiac odštartoval dvoma hetrikmi v rade v dueloch s Ottawou a Tampa Bay. V zápase s Floridou (13. novembra) dal v predĺžení víťazný gól a týždeň nato zaznamenal v stretnutí s Washingtonom štyri body (2+2), čo sa mu podarilo druhýkrát v sezóne. Kovaľčuk je s 22 gólmi najlepším kanonierom profiligy a v tabuľke produktivity mu patrí druhá priečka za Lecavalierom.

Druhou hviezdou mesiaca je gólman Vancouveru Luongo. Tímu za tento čas pomohol k ôsmim víťazstvám pri dvoch prehrách a dvoch remízach s priemerom 1,56 gólu na zápas a 94-percentnou úspešnosťou zákrokov. V polovici víťazných duelov si ustrážil čisté konto, pričom zaznamenal tri shutouty v rade a puk za seba nepustil dovedna 210 minút a 34 sekúnd.

Lecavalier mal zo všetkých hráčov NHL najproduktívnejší mesiac, konto si v 14 dueloch vylepšil o 25 bodov (9+16) a vyrovnal rekord ligy, keď zaznamenal dva a viac bodov v každom zápase od 3. do 19. novembra. Posledným hráčom, ktorému sa podarilo potiahnuť takúto dlhú bodovú šnúru, bol v roku 1996 Jaromír Jágr v drese Pittsburghu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Hráčmi mesiaca Kovaľčuk, Luongo a Lecavalier