Nedarilo sa Artmedii ani Z. Moravciam

Sportnet|17. aug 2007 o 00:00

Futbalisti Artmedie Petržalka prehrali vo včerajšom úvodnom zápase 2. predkola Pohára UEFA na pôde arménskeho FC MIKA Aštarak 1:2. Odveta je na

programe 30. augusta za bratislavským Starým mostom. Futbalisti ruského klubu Zenit Petrohrad zvíťazili v Zlatých Moravciach nad ViOn

FC MIKA Aštarak - Artmedia Petržalka 2:1 (1:0)

Aktívnejší Arméni sa ujali vedenia už v 8. minúte, keď Alex stlmil na prsiach loptu pre Šahgeldjana, ten sa z 20 metrov oprel do lopty a volejom ju poslal do ľavého dolného rohu Kamenárovej brány. Domácich gól vyburcoval k ešte väčšiemu tlaku, Artmedia v obrane tápala a jej hráči často nevedeli, kam skôr skočiť. V jednej z hŕstky šancí Petržalčanov sa ocitol v 14. minúte Fodrek, brankár Hakobjan však včas vybehol a situáciu s prehľadom vyriešil. Futbalistom Artmedie chýbal rytmus, naopak súper sa neustále dral dopredu. Veľký nápor Arménov prišiel v závere polčasu a v 42. minúte Rodriguez po obliehaní brány vystrelil tesne vedľa ľavej žrde. Artmedia sa po prestávke viditeľne zlepšila a v 53. minúte po Kozákovej štandardke Guédé hlavičkoval v šestnástke tesne nad bránu. Mráz kolmicou vysunul Obžeru, ktorý prešprintoval do šestnástky, ustál súboj s arménskym obrancom, lopta sa v skrumáži odrazila k Fodrekovi a ten ju dotlačil do brány. V 73. minúte mohli ísť Petržalčania do vedenia, po Kozákovom rohu však Guédé z malého vápna strelil iba do brankára. Pravidlo nedáš - dostaneš sa potvrdilo v 82. minúte, keď po rohu Alex hlavou poslal loptu do siete - 2:1. Veľkú smolu mali hostia v samom závere, keď Fodrek napálil do brvna.

Góly: 8. Šahgeldjan, 82. Alex - 68. Fodrek. Pred 6 500 divákmi rozhodoval Stankovič (Srb.), ŽK: Antonjan - Čišovský. Mika Aštarak: Hakobjan - Petikjan, Fursin, De Souza - Ristič - Alex, Antonjan (Melojan), Rodriguez - Silva Nascimento, Šahgeldjan (63. Davtjan), Adamjan (38. Mikajeljan). Artmedia: Kamenár - Čišovský, Sninský, Farkaš, Urbánek (57. Mráz) - Obžera, Gajdoš (46. Piroška), Guédé, Kozák, M. Ďurica (Čvirik) - Fodrek.

Vion Z. Moravce - Zenit Petrohrad 0:2 (0:1)

Domáci začali absolútne bez rešpektu, už po pár sekundách sa do náznaku šance rútil Kuračka. Ten istý hráč sa dostal v 8. minúte do prvej obrovskej príležitosti, keď po skvelom vyšachovaní Rusov Greguškom a Čížom sa po narážačke ocitol asi 9 metrov úplne sám pred Malafejevom, no prestrelil. Favorizovaní Rusi boli do týchto chvíľ "nemastní-neslaní", no na nohy ich postavila akcia z 28. minúty, keď po centri zľava prešla lopta cez celú 16-ku až k Zyrjanovovi, ktorý trafil žrď. Od tohto momentu hostia dominovali. Gólovo logicky zahrmelo v 38. minúte, keď Hagen z rohového kopu na bližšiu žrď otvoril hlavou skóre 0:1.Druhé dejstvo začali domáci dobre, mali dva rohy, no neujali sa. V 52. minúte Greguška výborne nacentroval z priameho kopu, no Hözl prudkou hlavičkou nevyrovnal. Po hodine hry Advocaat šokujúco vymenil gólmanov a na trávnik sa dostal za slušného aplauzu vypredaného hľadiska Slovák Čontofalský. Rusi pomerne bez problémov kontrolovali dej, umne držali loptu, nikam sa nehnali. V druhej minúte nadstaveného času predsa len zvýšili na 2:0.

Gól: 37. Hagen, 90.+2 Ionov, ŽK: Šírl (Zenit), Pred 3368 divákmi rozhodoval Rasmussen (Dán.). ViOn: Peškovič - Pavlenda, Choma, Klabal, Číž - Hözl, Greguška, Ondrejka (46. Balát), Kuračka, Juska (83. Pelegríni) - Gibala. Zenit: Malafejev (59. Čontofalský) - Aňukov, Hagen, Lombaerts, Kim Don Jin - Denisov (75. Maximov), Timoščuk, Šírl, Zyrjanov - Dominguez, Pogrebňjak (75. Ionov).

Zostávajúce výsledky

FC Kostanaj (Kaz.) - Groclin Grodzisk (Poľ.) 0:1 (0:1), gól: 2. Muszalik. Dinamo Tbilisi (Gruz.) - Rapid Viedeň (Rak.) 0:3 (0:2), góly: 21. Campos, 39. Hofmann, 54. Bazina. MyPa-47 Myllykoski (Fín.) - Blackburn Rovers (Angl.) 0:1 (0:1), gól. 5. Cruz., KS Kavajé (Alb.) - Litex Loveč (Bulh.) 0:3 (0:3, góly: 13. a 20. I. Popov, 32. Beto, FK Panevežys (Lit.) - Valerenga Oslo (Nór.) 1:1 (1:0), góly: 45. Pogreban - 77. Santos. SV Ried (Rak.) - FC Sion (Švajč.) 1:1 (0:0), gól: 68. Dospel - 90. Saborio. Helsinki (Fín.) - Aalborg BK (Dán.) 2:1 (1:1), Góly: 15. a 55. Samura - 37. Risgaard. Haka Valkeakoski (Fín.) - FC Midtjylland (Dán.) 1:2 (0:2) , Góly: Parviainen - 13. a 43. Kristensen. Dinamo Minsk (Bielor.) - Odense BK (Dán.) 1:1 (0:0), gól: 73. Putilo - 90. Laursen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nedarilo sa Artmedii ani Z. Moravciam