Nebol to prvý gól cez celé ihrisko, hovorí M. Kleis

Marián Kleis. Gólom cez celé ihrisko potešil fanúšikov v hlohoveckej hale.
Marián Kleis. Gólom cez celé ihrisko potešil fanúšikov v hlohoveckej hale. (Autor: čtk)
Sportnet|15. jún 2009 o 00:00

Po sobotňajšom stretnutí 4. skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2010 v Rakúsku medzi Slovenskom a Fínskom mali tri družstvá, Chorvátsko, Maďarsko a Slovensko, zhodne po osem bodov.

To už v nedeľu večer po súboji Chorvátska s Maďarskom neplatilo.

HLOHOVEC. Po nečakanom víťazstve našich hráčov v Maďarsku ich v sobotu čakal v Hlohovci najslabší účastník našej skupiny, Fínsko, ktoré nemalo byť pre zverencov trénera Zoltána Heistera príliš silnou prekážkou. Očakávalo sa povinné víťazstvo, ktoré nás udržalo v hre o jedno z dvoch postupových miest.

Príležitosť dostali všetci

Po rozpačitom úvode našich, keď dali gól z hry až v šiestej minúte, v ďalšom priebehu držali liace duelu pevne v rukách. Tréner v tomto zápase šetril niektoré opory a do hry sa zapojila celá lavička. Hráči si schuti zahrali a okrem dvojice brankárov sa všetci zapísali do streleckej listiny. Gólový účet otváral krídelník Kleis, ktorý premenil sedmičku. Neskôr sa prezentoval gólom cez celé ihrisko, čím len potvrdil veľkú hernú pohodu nášho celku. "Videl som, že brankár sa sústreďuje na nabiehajúceho Tomáša Straňovského a bránka bola úplne voľná, tak som vystrelil. Niečo podobné som už zaznamenal aj v maďarskej lige," prezradil trojgólový strelec sobotňajšieho duelu. Máme vo vrecku dve víťazstvá, ktoré nás udržali v hre o postup. "Druhé bolo povinné, súper, pokiaľ mal dostatok síl, tak sa držal, ale keď sme zvýšili dôraz, získali sme náskok. Počas týždňa nás čakajú dva náročné zápasy, ktoré rozhodnú, či pocestujeme na šampionát. Hlavne duel s Maďarskom v nedeľu bude dôležitý," hovorí ľavý krídelník Marián Kleis. V súboji s Fínskom neponechali naši nič na náhodu a potvrdili zisk dvoch bodov zo stredy, keď zdolali Maďarsko. V prvom stretnutí do hry nezasiahol na pravom krídle Tomáš Urban, no v Hlohovci už áno a svoj výkon okorenil aj peknými gólmi. "Sme radi, že body ostali doma. Pomalšie sme sa dostávali do zápasu, súper mal ešte dosť síl a snažil sa držať s nami krok. Tréner sa snažil šetriť kľúčových hráčov, prestriedal a potom sme to už dotiahli do úspešného konca. Hralo sa mi dobre a vôbec ma nemrzí, že proti Maďarsku som si nezahral ani minútu. Dôležité bolo, že sme vyhrali. Proti Fínsku si niektorí hráči mohli oddýchnuť a rovnako asi nepôjdeme v najsilnejšom zložení do Zadaru. Dôležitý bude posledný duel v Hlohovci, na ktorý sa chceme pripraviť čo najlepšie," prezradil Tomáš Urban.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nebol to prvý gól cez celé ihrisko, hovorí M. Kleis