Najväčšie prekvapenie Premier League má meno Hull City

SITA|20. okt 2008 o 13:48

Najväčším pozitívnym prekvapením aktuálnej sezóny v anglickej najvyššej futbalovej súťaži Premier League sú zatiaľ výkony a výsledky nováčika Hull City.

LONDÝN. Zverenci trénera Phila Browna sa po ôsmich kolách nachádzajú so ziskom 17 bodov na vynikajúcom treťom mieste za 20-bodovou vedúcou dvojicou FC Chelsea, FC Liverpool. "Tigre", ako znie prezývka futbalistov tohto klubu, ktorý sa vôbec po prvý raz v tomto ročníku dostal medzi anglickú elitu, si v doterajšom priebehu pripísali na svoje konto 5 víťazstiev, dve remízy a len jedinú prehru, no poriadnu - na domácej pôde nestačili na Wigan Athletics po výprasku 0:5. Naposledy zdolal Hull City v nedeľu 19. októbra pred vlastnými fanúšikmi West Ham United najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný presný zásah domáceho mužstva sa v 51. min postaral hlavou Michael Turner.

"Hráči po dueloch tancujú od radosti v šatni, takže nemusíme už viac robiť klasický pozápasový výklus. Momentálne je v kabíne naozaj výborná atmosféra a verím, že zostane čo najdlhšie," skonštatoval tréner Hull City Phil Brown. Zatiaľ najcennejším skalpom nováčika súťaže je triumf 2:1 na Emirates Stadium, kde svoje domáce stretnutia hráva Arsenal Londýn. Súboje s ďalšími troma klubmi z tzv. "veľkej štvorky" - FC Liverpool, FC Chelsea a Manchestrom United ešte na "žlto-čiernych" len čakajú.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Najväčšie prekvapenie Premier League má meno Hull City