Najprv bolesť, potom pofúkanie rany

Sportnet|25. feb 2009 o 00:00

ŠTEFAN KÚŠIK, stefan.kusikkorzar.skSo striedavými výsledkami si odkrútili stolní tenisti Lokomotívy Košice uplynulé dvojkolo najvyššej domácej

ŠTEFAN KÚŠIK, stefan.kusikkorzar.sk

So striedavými výsledkami si odkrútili stolní tenisti Lokomotívy Košice uplynulé dvojkolo najvyššej domácej súťaže. Zaknihovali jednu prehru a jednu výhru.

KOŠICE. Najprv hostili Čadcu a utrpeli poriadny výprask, keď podľahli hosťom 1:9.

Favorita nepotrápili

Hoci súper bol favoritom (v jesennom vzájomnom zápase vyhral na vlastných zelených stoloch 8:3), čo pramení z jeho postavenia v pelotóne a ambícií bojovať v play-off, predsa len hostitelia predpokladali, že to bude vyrovnanejšie meranie síl. Papierové predpoklady sa ale naplnili bezo zvyšku. Železničiari nastúpili v zostave Figeľ, Papcun, Till a Drábik (pauzu si dal hrajúci tréner Peter Poľa). Jediný bod a čestný úspech hostiteľov zaznamenal Figeľ, ktorý zdolal Bariaka. "Figeľ mal viac mečbalov v dueli s jednotkou rivala Krkoškom, ale nepodarilo sa mu vyhrať. Ďalší bod sme mohli nazbierať v štvorhre, k čomu boli blízko Papcun s Drábikom. Tiež Drábik bol na dosah k úspechu, viedol 2:0 na sety a 7:2, ale prehral 2:3 na sety. Hostia boli lepší, maximálne sa koncentrovali, účinnejšie zvládli koncovky. Jednoducho mali viac natrénované," konštatoval P. Poľa.

Na druhý deň lepšie

Náladu si východniari vylepšili na druhý deň, keď pokorili Žilinu 8:2 (vonku vyhrali 8:5), ktorá patri k slabším účastníkom extraligy. Takže to bola povinná jazda Lokomotívy. Na začiatku zápasu sa ukázal v akcii aj Poľa, ktorému ruplo v krku, stuhol mu sval. Veril, že to bude dobré, ale akonáhle utŕžil prehru, tak radšej vycúval zo scény a dal šancu Papcunovi. Len úvod bol vyrovnaný, keď po štvorhrách bol stav 1:1 (Till s Figeľom zostali na štíte rivalov). O úspech sa v dvojhrách zaslúžili Figeľ (2 body), Drábik (2), Till (2), Papcun (1). Všetko nasvedčuje tomu, že Košice obsadia konečné 7. miesto. Do konca základnej časti zostávajú ešte dve dvojkolá. Najprv naši vycestujú do B. Štiavnice a Topoľčian a na záver privítajú ŠKST a Satex. "Na týchto súperov nemáme, tak preto nepredpokladáme, že by sme sa odpútali zo súčasnej pozície," dodal tréner. Práve on by vedno s Figeľom mal absolvovať aj majstrovstvá Slovenska v marci. "Navrhol som, aby namiesto mňa dostali prednosť Papcun alebo Till. Ide o mladých perspektívnych hráčov, ktorí majú kariéru pred sebou. Uvidíme, ako rozhodne zväz." Na margo výsledkov v extralige kouč pripomenul, že omladina potrebuje odohrať čo najviac náročných duelov, aby sa skonsolidovala jej psychická odolnosť a výkonnosť. Momentálne najlepšie kvarteto - ŠKST, Satex, Čadca, Holíč - je nad sily Lokomotívy. "Nazdávam sa, že od zápasu k zápasu napredujeme, chlapci sa zlepšujú, ale vo vyrovnanejších súbojoch veľakrát nezvládneme detaily a nezískavame skalpy. Nedokážeme prelomiť akúsi bariéru. Ukázalo sa to v dueli s Čadcou, keď Jakub Figeľ mal Krkošku z prvej desiatky slovenského rebríčka na lopate, ale predsa ho nepremohol."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Najprv bolesť, potom pofúkanie rany