Piaty deň EURO: Strelil najkrajší gól turnaja a prekonal Ronalda. Česi prekvapenie nedokonali

Gruzínsky brankár Giorgi Mamardašvili sa márne naťahuje za strelou Ardu Gulera.
Fotogaléria (51)
Gruzínsky brankár Giorgi Mamardašvili sa márne naťahuje za strelou Ardu Gulera. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|19. jún 2024 o 00:15

Mbappé sa zrejme operácii zlomeného nosa nevyhne.

BRATISLAVA. Tesne pred zápasom v kabíne žongluje s loptou. Na hraciu plochu vkročí vždy pravou nohou a krátko pred výkopom na trávniku vyskočí a rýchlo si pritiahne obe kolená k hrudníku.

V polčase sa v kabíne musí pozrieť do zrkadla, aby si skontroloval účes a pred priamym kopom zaujme postoj s rozkročenými nohami, ktorý náramne pripomína kovboja. Ruky má voľne vedľa pása, akoby už už siahal po kolte. 

Cristiano Roanldo je veľkým vyznavačom rituálov. Vraj ich počas zápasov dodržiava viac ako desať a dbá na to, aby žiadny neopomenul. Srší z neho istota a veľké sebavedomie. V utorok v drese Portugalska nastúpil už na šiestych majstrovstvá Európy, čo je rekord.

Po zápase s Českom na EURO 2024 (ME vo futbale) oslavoval vydreté víťazstvo 2:1.  

Česi boli blízko k prekvapeniu. Favoritovi vzdorovali, nebol to pohľadný futbal, ale dokázali šance Portugalcov odvracať a v 62. minúte šli po parádnej strele Lukáša Provoda spoza šestnástky do vedenia.

Bola to vôbec prvá strela Čechov na bránku súpera. Priaznivý výsledok však neudržali.

Strelec gólu: Makali sme na 100 percent a nestačilo to

Už o sedem minút bol znovu nerozhodný stav. Pri vyrovnaní český brankár vyrazil loptu po hlavičke Mendesa nešťastne priamo pod nohy obrancu Robina Hranáča. Od neho sa odrazila do bránky.

Bol to smolný moment, pretože do tohto momentu boli Hranáč aj brankár Staněk najlepšími hráčmi Česka.

O sľubnú remízu prišli dokonca až v nadstavenom čase. Víťazný gól zariadila dvojica striedajúcich hráčov - Pedro Neto a Francisco Conceicao, ktorý sa prvýkrát dostali k lopte a bola z toho rozhodujúca akcia zápasu. 

Od remízy delilo Čechov pár minút. 

Fotogaléria zo zápasu Portugalsko - Česko na EURO 2024 (skupina F)

„Makali sme 90 minút na sto percent a bohužiaľ nestačilo nám to ani na bod. Bolí to dosť, keď necháte v zápase všetko a prehráte 1:2.

Ale musím uznať kvalitu Portugalska. Obrancovia odohrali neuveriteľný zápas. Chýbalo nám trochu šťastia,“ hovoril po zápase strelec českého gólu Provod. 

Ukážkový gól 19-ročného mladíka

Pred zápasom Turecka s Gruzínskom musela v hľadisku zasahovať polícia. Do hromadnej potýčky sa zapojili desiatky fanúšikov. K bitke prišlo hodinu pred výkopom v mieste, kde susedili tábory oboch tímov. 

Turci potvrdili rolu favorita a nad nováčikom na majstrovstvách Európy zvíťazili 3:1

Víťazný gól strelil veľký talent tureckého futbalu a hráč Realu Madrid - devätnásťročný Arda Güler. Strelil jeden z najkrajších gólov doterajšieho priebehu turnaja.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Piaty deň EURO: Strelil najkrajší gól turnaja a prekonal Ronalda. Česi prekvapenie nedokonali