Nacina Ves aj Lastomír prišli o strelcov

Jedna z posíl Lastomíra. Nová tvár v OFK je aj Patrik Sopata (vľavo).
Jedna z posíl Lastomíra. Nová tvár v OFK je aj Patrik Sopata (vľavo). (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|24. mar 2016 o 00:00

Pokračujeme v mapovaní príprav piatoligistov na jarnú časť súťaže.

ZEMPLÍN. Po tímoch Parchovian, Cejkova, Petroviec nad Laborcom, Kráľovského Chlmca, Vinného, Čičaroviec, Palína a Úpora sme tentoraz o nazreli do táborov zvyšných šiestich účastníkov piatej futbalovej ligy Zemplínskej, aby sme zistili, ako sa pripravovali na jarnú časť súťaže.

Čo je nové v Čiernej nad Tisou, Nacinej Vsi, Močaranoch, Lastomíre, Krišovskej Lieskovej a Trakanoch?

MFK Čierna nad Tisou

Nováčik v jeseni prekvapil a od začiatku sezóny sa pohyboval na popredných priečkach tabuľky. Hlavne vonku zbieral body ako na bežiacom páse a vďaka tomu prezimoval na výbornom treťom mieste.

„Zimnú prípravu sme odštartovali 11. januára. Najskôr boli tréningy zamerané skôr na kondíciu, potom sme začali trénovať na multifunkčnom ihrisku v Boťanoch a od začiatku tohto mesiaca sme začali využívať takúto plochu aj u nás v Čiernej nad Tisou,“ priblížil priebeh prípravy predseda MFK František Deák, ktorý následne dodal, že na trénerskej pozícii došlo k zmene, keď novým kormidelníkom tímu sa stal Tomáš Babiak.

„Doteraz pôsobil pri mládeži, okrem A mužstva bude naďalej viesť aj dorastencov. Gergö Orosz, ktorý predtým viedol áčko ako hrajúci tréner, bude Babiakovym asistentom, aby sa mohol viac venovať hernej činnosti.“

Mužstvo odohralo viacero prípravných duelov, na umelej tráve v Kisvárde s Veľkými Kapušanmi prehralo 2:3 a Michaľany zdolalo 5:1.

„Potom sme absolvovali turnaj na umelej tráve v Sátoraljaújhely, kde sme každý víkend odohrali po dva zápasy. Z ôsmich zápasov sme prehrali jediný. Naposledy sme porazili Stredu nad Bodrogom na jej ihrisku 2:1,“ vyjadril sa Deák.

Z kádra odišiel iba skúsený Štefan Kováč, ktorý sa vrátil do Borše.

„Jeden hráč aj pribudol, je ním Dionýz Šváb z Bielu. Aj naďalej chceme stavať mužstvo na vlastných odchovancoch,“ hovoril Deák, podľa ktorého vládne v klube pohoda.

„Zatiaľ plníme stanovený cieľ. Chceme skončiť do piateho miesta, momentálne sme tretí, takže veríme, že sa nám to podarí. A radi by sme aj zlepšili výsledky na domácej pôde, kde sme postrácali veľa bodov.“

Hoci MFK stráca na vedúce Parchovany iba štyri body, postupové ambície nemá. „V tejto sezóne určite nie, musíme počkať, kým dozrejú naši odchovanci,“ uzavrel František Deák.

ŠK Nacina Ves

Zimná príprava piateho tímu tabuľky prebiehala rovnako ako v predošlých rokoch, mužstvo neabsolvovalo žiadne sústredenie, trénovalo iba v domácich podmienkach.

„Prvýkrát sme sa zišli 26. januára. Ako vo viacerých iných kluboch, ani u nás nie je situácia ideálna, hráčov nie je nazvyš, ale snažíme sa pracovať s tým, čo máme,“ povedal na úvod lodivod ŠK Vojtech Bursík, ktorého zverenci odštartovali kolotoč prípravných zápasov prehrou 0:3 so šiestoligovými Pavlovcami nad Uhom.

„Potom sme dvakrát nastúpili v Strážskom, kde sme prehrali 3:5 a remizovali 1:1. S Hencovcami sme vyhrali 8:3 a v odvete prehrali 2:3 a Močaranom sme podľahli 0:2,“ prezradil Bursík.

Káder Nacinej Vsi už tradične neprešiel veľkou obmenou. Odišli z neho iba dvaja hráči, ale zato takí, čo patrili k pilierom tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nacina Ves aj Lastomír prišli o strelcov