Na zápas nastúpil so zranením. A dal päť gólov za dvadsať minút

Sergio Agüero (vľavo) strieľa jeden zo svojich piatich gólov do siete Newcastlu United.
Sergio Agüero (vľavo) strieľa jeden zo svojich piatich gólov do siete Newcastlu United. (Autor: SITA/AP)
TASR|4. okt 2015 o 12:49

Je rozdielovým hráčom. Aj v predchádzajúcich zápasoch mal veľa šancí, ale teraz ich riešil s prehľadom a pokojom, hodnotil výkon Sergia Agüera tréner Manuel Pellegrini.

MANCHESTER. S päťgólovými strelcami sa vo futbalovej Európe roztrhlo vrece. Po Cristianovi Ronaldovi a Robertovi Lewandowskom zaznamenal kvintet presných zásahov v jednom zápase aj Sergio Agüero.

Argentínsky útočník mal najväčšiu zásluhu na vysokej výhre Manchestru City nad Newcastlom United (6:1).

Sobotňajší duel na Etihad Stadium sa spočiatku pre domácich nevyvíjal dobre. Skóre otvoril hosťujúci Aleksandar Mitrovič - pre srbského reprezentanta to bol premiérový presný zásah v najvyššej anglickej súťaži.

Manchester mal v prvom polčase viac z hry, ale zlyhával v koncovke. Zlomil to až Agüero - tesne pred prestávkou vyrovnal. A po zmene strán pridal ďalšie štyri góly.

Zostrih zo zápasu.

Agüerova kanonáda mohla mať aj pokračovanie - proti bol tréner Manuel Pellegrini. Svoj ofenzívny klenot po hodine hry stiahol z ihriska, čo sa nepáčilo väčšine domácich fanúšikov.

"Musel som to urobiť. Sergio nastúpil s nedoliečeným zranením, v polčasovej prestávke ho ošetroval fyzioterapeut. Neviem, čo s ním urobil, ale fungovalo to," usmieval sa po zápase Pellegrini.

Svojho zverenca pochválil. "Aj v predchádzajúcich zápasoch mal veľa šancí, ale dnes ich riešil s prehľadom a pokojom," hodnotil kouč City pre klubový web.

aguero_res.jpg

Tréner Manuel Pellegrini po hodine hry Agüera vystriedal. FOTO - SITA/AP.

"Agüero je rozdielovým hráčom. Najmä, keď hrá takýmto spôsobom. Vždy je skvelé sledovať futbalistu, ktorý nastrieľa päť gólov. Nám to veľmi pomohlo, pretože sme prehrávali," dodal Pellegrini.

Agüero sa stal piatym hráčom histórie, ktorý dal v jednom zápase Premier League päť gólov. Pred ním sa to podarilo len kvartetu Andy Cole, Alan Shearer, Jermain Defoe a Dimitar Berbatov.

Nikto z nich to však nedokázal za dvadsať minút tak, ako Argentínčan v sobotu.

sergio2_res.jpg

Sergio Agüero strieľa ponad brániaceho Yoana Gouffrana jeden zo svojich piatich gólov do siete Newcastlu United. FOTO - TASR/AP.

"Som veľmi šťastný. Práve niekto spomenul, že som vyrovnal rekord súťaže. Pre mňa je ale dôležitejšie, že sme vyhrali," vyhlásil Argentínčan.

"V lige som sa doteraz strelecky trápil. Verím, že dnešné predstavenie ma nakopne k ďalším gólom," dodal. Predtým neskóroval v domácej lige dlhých 465 minút.

S rozhodnutím trénera ohľadne striedania súhlasil. "Nebol som stopercentne fit a nechceli sme nič riskovať. Tréner urobil dobre, že ma stiahol z ihriska, veď pred sebou máme náročný program," prezradil.

City sa zásluhou vysokej výhry opäť dostali na čelo tabuľky. Pred mestským rivalom United majú dvojbodový náskok. Tí si v nedeľňajšom šlágri zmerajú sily s londýnskym Arsenalom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Na zápas nastúpil so zranením. A dal päť gólov za dvadsať minút